בניגוד לסיבוב ח' של גביע המדינה, שנערך בסוף השבוע ללא שופטי VAR, שלב שמינית הגמר, שייערך בין ה-13 ל-15 בינואר, יתקיים עם הטכנולוגיה.
מאחר שלא בכל האצטדיונים שבהם ישוחקו המשחקים קיימת תשתית מוכנה ל-VAR, באיגוד השופטים, יחד עם ההתאחדות והמנהלת, יצטרכו לפעול כדי להכשיר מספר מגרשים. מדובר באצטדיון בשכונת התקווה, שם תארח בני יהודה את מכבי הרצליה, וכן באצטדיון בבת ים, שבו תארח מ.ס. כפר קאסם את הפועל כפר סבא.
לעומת זאת, באצטדיון רמת גן, שבו תארח הפועל רעננה את מכבי חיפה, כבר קיימת תשתית VAR, בין היתר משום שבאיגוד השופטים מקיימים במקום תרגולים רבים - ולכן הוא כבר מוכן לשימוש בעמדות המסך.
רגיל (3) 112
19:00

מכבי בני ריינה

הפועל קרית שמונה
בני ריינה אחרונה בטבלה והיא מגיעה לאחר ניצחון בגביע שהגיע אחרי רצף של שלושה הפסדים, קרית שמונה גם כן אחרי ניצחון בגביע שקטע לה רצף של חמישה משחקים ללא ניצחון. שתי הקבוצות לא יציבות ויסתפקו בתיקו.
רגיל (3) 132
19:30

הפועל חיפה

בני סכנין
הפועל חיפה יצאה בתחושה לא נעימה ממשחק הגביע בבלומפילד בו הובסה מול מכבי תל אביב. בליגה לעומת זאת היא עם שני ניצחונות רצופים, ובבית היא תשמור על המומנטום הזה מול סכנין
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 163
20:00

מכבי תל אביב

עירוני טבריה
שניים משלושת המפגשים הקודמים בין הקבוצות הסתיימו עם ארבעה שערים או יותר. בכושר הנוכחי של שתיהן בשני צדי המגרש, התקפית והגנתית, אפשר לצפות לארבעה שערים גם הערב
רגיל (3) 237
21:30

ברנלי

ניוקאסל
ניוקאסל מחזיקה בסגל איכותי ועמוק הרבה יותר, במיוחד בחלק ההתקפי. ברנלי תנסה להסתגר בביתה, אך הלחץ של ה"מגפייז" צפוי להכריע.
רגיל (3) 245
21:30

ווסטהאם

ברייטון
ברייטון ממשיכה להציג כדורגל התקפי ומהנה, בעוד ווסטהאם בביתה מסוכנת מאוד במצבים נייחים. צפוי משחק פתוח עם שערים משני הצדדים.
עוד נזכיר כי בסיבוב ח', שנערך כאמור ללא VAR, נרשמו מעט טעויות, וברוב המשחקים השופטים תפקדו היטב ולא נרשמו בעיות חריגות, למרות שלא היה שופט מסך שיוכל לתקן טעויות.


