נבחרת אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה באליפות אפריקה, החלה הערב (רביעי) את דרכה בטורניר הנערך במרוקו עם משחק נוח מול סודאן. במוקד עמד בין היתר לוקה זידאן, השוער החדש של אלג'יריה שהוא בנו של זינדין זידאן הגדול, מי שהוביל את נבחרת צרפת לזכייה במונדיאל 1998.
אגדת ריאל מדריד, המועמד המוביל לאימון נבחרת צרפת אחרי מונדיאל 2026, הגיע לתמוך בלוקה ולווה בשניים מבניו הנוספים. כשהוא מרכיב משקפי שמש ולבוש שחור, ניסה זידאן לשמור על פרופיל נמוך, והגיב לקריאות הקהל בתנועה קטנה ונבוכה. זו הייתה דרכו לנסות שלא לגנוב את ההצגה מ-22 השחקנים שעל הדשא.
אלא שהמאמץ היה לשווא… בעוד בנו עושה את העבודה במגרש, הקהל באצטדיון השתעשע בקריאות "זיזו! זיזו!" בכל פעם ששוער נבחרת אלג'יריה נגע בכדור. זה גרם גם לזינדין עצמו לחייך ביציע.
Zinedine Zidane is in the stands for Algeria vs Sudan to watch his son Luca Zidane make his AFCON debut ? pic.twitter.com/Xl7xwDJAUn
— ESPN Africa (@ESPNAfrica) December 24, 2025
ערב הטורניר סיפר לוקה כיצד שוחח עם אביו על החלטתו להצטרף לנבחרת אלג'יריה. "כמו כל אבא, הוא היה מאחוריי", אמר השוער, המשחק בגרנאדה מהליגה השנייה בספרד. "הוא אמר לי: 'זו הבחירה שלך. אני יכול לתת לך עצה, אבל ההחלטה הסופית היא שלך'".
"כשאני חושב על אלג'יריה, אני מיד חושב על סבא שלי", הוסיף לוקה, בהתייחסו לסמאעיל זידאן, אביו של זינדין, שהיה מקביליה. "מאז שהייתי קטן הייתה לנו תרבות אלג'יראית במשפחה. דיברתי איתו על זה לפני שהצטרפתי לנבחרת, והוא היה מאושר. בכל פעם שאני מגיע לנבחרת הוא מתקשר אליי ואומר לי שעשיתי החלטה טובה. הוא גאה בי. היכולת לגרום לסבא שלי להיות גאה בי באמצעות ההופעה בנבחרת היא דבר חשוב מאוד עבורי. החולצה הבאה תהיה בשבילו".
