פול מרסון, כוכב העבר של ארסנל, משוכנע: העונה הזו תסתיים, סוף סוף, עם אליפות - וגם עם זעזוע גדול בפרמיירליג. רגע לפני מחזור המשחקים הקרוב, מוליכים התותחנים בפער של שתי נקודות ולטענת מרסון, "אני חושב שארסנל תיקח את האליפות. נותרו עוד 22 משחקים, והסגל שלהם כל כך רחב וכל כך חזק שלדעתי הם יסיימו ראשונים. אם היו נשארים שישה משחקים בלבד והפער היה שתי נקודות, אז הייתי הולך עם מנצ'סטר סיטי. אבל לא במצב הנוכחי".
לדבריו, סיטי כבר אינה אותה קבוצה דורסנית מהעבר: "זו לא מנצ'סטר סיטי שהכרנו, זו שהייתה מרסקת קבוצות. פעם קבוצות היו מגיעות לאצטדיון שלה ואם היו יוצאות משם בהפסד מינימלי, הן היו מרוצות. זה כבר לא כך".
מרסון טען כי העומס המנטלי גובה מחיר מפפ גווארדיולה: "הכול הרבה יותר מתיש עכשיו. פעם הוא היה מאמן את הקבוצה והיא הייתה מבצעת. היום יש הרבה מעבר לזה. הראש שלו אף פעם לא נרגע, הוא תמיד חושב. זה שוחק". לטענתו, אם סיטי לא תזכה באליפות העונה, גווארדיולה עשוי לבחור לעזוב: "אם הם לא ייקחו את האליפות, הוא יבין שזו כנראה תחילתה של תקופה שבה ארסנל תשלוט, והוא יעדיף לצאת כשהוא עדיין למעלה".
על הביקורת שהושמעה בעבר נגד ארטטה אמר שחקן העבר: "יש רק שני דברים בטוחים: מיסים ומאמנים מפוטרים. צריך זמן. תראו מה ארטטה עשה: הוא החזיר את החיים לארסנל. פעם בכלל לא היה סיכוי לאליפות, ואפילו המקום הרביעי היה עניין של מזל. היום זו קבוצה גדולה באמת".
לדעת מרסון, צ'לסי אינה מועמדת לאליפות: "זו קבוצת גביע, לא קבוצת ליגה. צעירה מדי ולא יציבה לאורך עונה שלמה". גם אסטון וילה אינה, לשיטתו, חלק מהמאבק האמיתי: "אם וילה תסיים רביעית ותזכה בליגה האירופית - זו תהיה עונה אדירה מבחינתה".
