אוסקר, כוכב צ'לסי ונבחרת ברזיל לשעבר, החליט לפרוש בגיל 34 בשל אי-סדירויות בלב שהתגלו לאחר שהתמוטט באימון. הקשר אובחן עם התעלפות וגאלית לאחר שהתמוטט לפתע במהלך אימון של סאו פאולו בחודש שעבר, ולמרות שאין מדובר במצב רפואי מסכן חיים, הוא כבר הודיע לאנשי הקבוצה כי לא ישוב לשחק, כדי שיוכלו להיערך לעונה הבאה בלעדיו. לפי הדיווחים, ההכרזה הרשמית תהיה בימים הקרובים.
דיווחים בברזיל בחודש שעבר, לאחר המקרה והאשפוז בבית החולים, טענו כי אוסקר נטל תרופות לבעיה לבבית מאז אוגוסט. הדיווחים גם ציינו שמשפחתו הפצירה בו לתת עדיפות לרווחתו ארוכת הטווח בזמן ששקל את צעדיו לאחר ההתמוטטות.
הקשר חזר למועדון ילדותו בדצמבר שעבר לאחר שמונה שנים בשנגחאי פורט בסין, שם הרוויח 150 מיליון ליש"ט בתקופת שיא ההשקעות בליגה. הקדנציה השנייה שלו בסאו פאולו הופרעה על ידי פציעות ומקרים בריאותיים קודמים, והוא הופיע רק ב-21 משחקים מאז שחזר. משחקו האחרון היה באוגוסט מול קורינתיאנס, אז שבר חוליה בגבו לאחר 20 דקות.
במהלך העשור הקודם היה אוסקר אחד מהכישרונות הבולטים של ברזיל, כשכבש 38 שערים ב-203 הופעות במדי צ'לסי בין 2012 ל־2016, כולל לרשת מכבי תל אביב במשחק ליגת האלופות בחיפה, לפני שהשלים מעבר מתוקשר ומפתיע לסין. בנבחרת היו לו 12 שערים ב-48 הופעות, כשהאחרונה שבהן הייתה לפני יותר מעשור.
