הפועל באר שבע סיימה את ההכנות שלה למשחק העונה הראשון הערב (ראשון, 20:30) בטרנר מול מכבי תל אביב. אמש קיימה הקבוצה את האימון המסכם בבית האדום והמאמן רן קוז'וך צפוי לערוך שני שינויים בהרכב ביחס למשחק האחרון מול הפועל פתח תקווה.
ג'יבריל דיופ יחזור למרכז ההגנה אחרי שהיה מורחק במשחק האחרון והוא אמור להחליף את מיגל ויטור. אליאל פרץ יחזור להרכב אחרי שסופסל במשחק האחרון בגלל ענייני משמעת והוא יחליף את שי אליאס. ביתר העמדות השחקנים אמורים להיות אלה שפתחו במשחק האחרון ונראה שקוז'וך, שסיים את המשחק מול הפועל פתח תקווה במערך של שלושה בלמים יחזור לשחק רק עם שני בלמים, דיופ ואור בלוריאן.
רגיל (2) 198
19:45

מ.ס אשדוד

עירוני טבריה
ההתקפה של אשדוד מוכיחה את עצמה משבוע לשבוע ונמצאת בכושר נהדר, אלא שזה לא מתורגם למספיק נקודות. טבריה קבוצה פחות טובה מאשדוד ובוודאי בחוץ תתקשה אפילו יותר. משחק שאשדוד חייבת לקחת בבית - והיא תעשה זאת
רגיל (2) 227
20:00

בית"ר ירושלים

הפועל ירושלים
אם יש קבוצה שיכולה "לעצבן" את בית"ר ירושלים בכושר הנוכחי שלה זו יריבתה העירונית, שבארבעת משחקי הדרבי האחרונים בין הקבוצות בליגה היא לא הפסידה מול בית"ר. המארחת פה בכושר אדיר ובכושר התקפי עוד יותר משכנע, אבל הפועל ירושלים תקשה עליה בכל צורה. תיקו
בעונה שעברה לא הצליחה הפועל באר שבע לנצח את מכבי תל אביב, אבל במועדון מזכירים מה שרבים שכחו: "את המחסום הפסיכולוגי מול מכבי תל אביב הסרנו בחודש יולי בבלומפילד", הזכיר אמש גורם במועדון. "ניצחנו אותם באלוף האלופים כשבמרבית הדקות שיחקנו בעשרה שחקנים בגלל ההרחקה של רועי לוי. הצלחנו לנצח העונה את מכבי תל אביב וכבר שברנו את המחסום המנטלי, מההיבט הזה לא צריך להיות עלינו לחץ".
בבאר שבע יודעים שהפסד הערב עלול להוריד את הקבוצה אפילו למקום השלישי אם בית"ר ירושלים תנצח מחר והפרש השערים שלה יהיה טוב יותר משל הפועל באר שבע. בקבוצה מאמינים בשחקנים ובטוחים שהקהל יבוא לתת הצגה הערב בטרנר כאשר רק אוהדי הפועל באר שבע יהיו באצטדיון מאחר שאוהדי מכבי תל אביב תחת עונש של איסור קהל חוץ למשחק הנוכחי.
קוז'וך הירבה בשיחות עם השחקנים בימים האחרונים ושם את הדגש גם על הנקודות החזקות של מכבי תל אביב, אבל גם על הנקודות שהתגלו כנקודות תורפה באחרונה של הפועל באר שבע כמו ספיגת השערים הרבים וכן התחושה שהקבוצה לא צריכה להתאמץ יותר מדי כדי לנצח כמו שקרה לה מול הפועל פתח תקוה, כאשר היא כבר הובילה בתחילת המשחק ולא ידעה להרוג אותו, בדרך לתיקו.
