הפועל פתח תקוה סיימה אמש (שבת) את הסיבוב הראשון עם תבוסה כואבת 4:0 להפועל תל אביב בבלומפילד. אחרי שש תוצאות תיקו רצופות ודווקא לאחר שני המשחקים המחמיאים נגד מכבי חיפה והפועל באר שבע, התפרקו השחקנים של עומר פרץ והובסו בקרב בין שתי הקבוצות שעלו העונה לליגת העל.
בקבוצה קיבלו באכזבה גדולה את תוצאת המשחק ולמעט שחקן הכנף ג'וסלין טאבי, קשה היה לציין שחקן אחד, שהציג יכולת טובה. בדומה למשחקים רבים של הקבוצה העונה, גם הפעם הקבוצה לא מצליחה להבקיע ומנגד סופגת ארבעה שערים קלים מאוד, בצד ההגנתי.
"זה לא באמת היה משחק של 4:0, אבל קשה להתווכח עם התוצאה", אמר גורם במועדון. "אנחנו מקבלים גולים קלים מדי, ומצד שני לא מבקיעים ממצבים שהשחקנים כובשים אותם באימונים בעיניים עצומות. המצב שלנו לא טוב וכולם יצטרכו להרים את הרמה שלהם לקראת ההמשך".
במועדון כבר נערכים לקראת חודש ינואר, כשהמטרה תהיה לצרף בלם זר ועוד חלוץ זר, כאשר שמו של פול ארנולד גריטה, שחקנה של הפועל באר שבע, הוזכר שוב כמועמד להצטרף. גריטה איבד את מקומו בבאר שבע ואינו זוכה לדקות משחק ובפתח תקוה מאמינים שהוא יוכל לעזור להם בהמשך העונה.
מנגד יצטרכו בצוות המקצועי, להחליט מי יהיו הזרים שישוחררו, כאשר נכון לעכשיו מסתמן שהחלוץ מארק קוסטה, שמתקשה להשתלב, ישוחרר ובנוסף אליו יצטרכו אנשי פתח תקוה לשחרר זר נוסף, כאשר אחד מבין השניים, בוני אמייאן וג'יימס אדניי, יעזוב בינואר, בכפוף ליכולת שיציגו עד אז. במועדון ממתינים להחלמתו של המגן דרור ניר, שנעדר כבר שלושה חודשים ואם הוא לא יחלים בזמן הקרוב, עשויה הקבוצה לצרף גם מגן שמאלי נוסף.
הקשר צ'יפיוקה סונגה, שספג כרטיס אדום, צפוי להיענש בתוך המועדון, בעקבות המעשה חסר האחריות שעשה. סונגה שכבר הוחלף וירד לכיוון הספסל, הבחין כי הבלם איתי רוטמן וקשר הפועל תל אביב עומרי אלטמן, רבו ביניהם, נכנס למגרש והגיע קרוב למקום המריבה. השופט אוהד אסולין שהבחין במעשה, שלף אדום ישיר לעברו של סונגה, שיחמיץ את המשחק הקרוב, נגד מכבי תל אביב. בלי קשר לאדום המוצדק, לאנשי פתח תקוה, היו לא מעט טענות כלפי השיפוט של אסולין.
עם זאת, כאשר נשאל עומר פרץ על הרחקת סונגה, אמר המאמן: "היה שם את המקרה בין רוטמן ואלטמן, הסתכלתי ימינה ופתאום ראיתי את סונגה בתוך המגרש. לא יודע מה הוא ניסה לעשות. הוא התנהג בחוסר אחריות, יקבל את העונש שהוא צריך לקב. זאת באמת אכזבה מהצורה שבה הוא נהג, כי על מה ולמה לקום מהספסל לתוך המגרש בסיטואציה שהוא בכלל לא קשור אליה? אז הוא פגע בקבוצה, ולא יהיה לנו אותו נגד מכבי תל אביב. הוא שחקן חשוב מאוד והוא ילמד מזה, הוא ילד טוב שלומד מהר".


