בזמן שפגרת השזרוע דוחה את חזרת הכדורגל הישראלי, אילן יבלו, מנהל אצטדיון "מרים" בנתניה ופרויקטור האצטדיון בקריית שמונה שנפגע במהלך העימות הצבאי עם ארגון הטרור חיזבאללה, הביא את משנתו על כל סוגיית השזרוע.
תחילה יבלו סיפר מדוע בישראל מתבצע שזרוע: "המדינה נמצאת באזור עם שינויי אקלים מאוד גבוהים. הכוונה היא שהקיץ שלנו מאוד חם, אבל בחורף לא מאוד קר. בגלל שרוב העונה פה חמה, אנחנו משתמשים בסוג דשא שהוא עמיד לדריכה ויכול להישחק. הבעיה היא שבחורף, כשהטמפרטורות צונחות, הדשא פשוט הולך לישון, נרדם - אנחנו רואים את זה בפארקים וכולם טוענים שהדשא התייבש. הוא לא מתייבש, הוא פשוט נרדם. הוא מצהיב, נשחק ולא צומח. זה גורם לבורות עם חול באצטדיונים, כמו שניתן לראות. לכן, מצאנו את השיטה הזו".
הריאיון המלא עם אילן יבלו
רגיל (4) 165
19:30

מכבי נתניה

הפועל פתח תקווה
מכבי נתניה אחרי נקודה אחת בשני המשחקים מל הגדולות, תנסה לבסס את מעמדה בין 6 הראשונות עם ניצחון על הפועל פתח תקוה הלא יציבה.
רגיל (5) 169
17:00

בריסטול סיטי

פורטסמות'
שתי קבוצות שמחפשות יציבות במרכז הטבלה; יתרון הביתיות באשטון גייט עשוי להספיק לבריסטול כדי לגרד ניצחון דחוק.
רגיל (5) 176
17:00

דרבי קאונטי

מידלסברו
"בורו" שואפת לצמרת הגבוהה ומחזיקה בסגל עדיף; דרבי תילחם על נקודה, אך האיכות של האורחת כנראה תכריע את הכף.
רגיל (5) 183
17:00

האל

סטוק
שתי קבוצות בלתי צפויות שנמצאות במומנטומים הפוכים; האל סיטי נוטה להצטיין במשחקי בית כאלו וצפויה לצאת עם ידה על העליונה.
רגיל (5) 218
17:00

צ'רלטון

קובנטרי
קובנטרי נחשבת כיום לקבוצה איכותית ויציבה יותר בצ'מפיונשיפ, ולכן היא המועמדת המובילה לצאת עם שלוש הנקודות גם במשחק חוץ.
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
על השאלה אם שלושה שבועות מספיקים לשזרוע באצטדיון, ענה: "אנחנו תמיד רוצים יותר. אנחנו לא פעם ולא פעמיים מבקשים גם מהמאמנים להתחשב בצורת האימון והחימום - התמזל מזלי ואני יכול לבקש מהם. אפשר לנהל את הדברים בצורה נכונה. אין לנו ברירה, אנחנו כפופים ללוח זמנים של המנהלת וההתאחדות וצריכים לעמוד בקצב הזה".
כשנשאל אם הגשם שירד בשבוע שעבר עזר לשזרוע, השיב: "זה היה נהדר. הספקנו לפזר את הזרעים קצת לפני, אז נכון שזה לא היה מבול ענק, לפחות אצלנו בנתניה, אבל זה הוסיף. לא רק בארץ עושים שזרועים, גם בדרום אפריקה ובמקומות נוספים במזרח התיכון. שם פשוט פחות מדברים על זה, וגם שם אין שלוש קבוצות באצטדיון אחד".
על מצב האצטדיון בקרית שמונה: "בדיוק חזרתי משם. יש הירתמות מאוד גדולה של כל מי שקשור, כדי שלפחות בעונה הבאה יוכלו לשחק באצטדיון. כרגע יש לנו עוד נקודה אחת להבין, וזה מה המצב של היציע המערבי, כי הוא לא נפגע ישירות, אבל ההדף מסביב השפיע ויש תהליך בדיקה אם היציע ראוי לאכלוס, נבדק אם אין סכנה. אני מאמין שבשבועיים הקרובים תתקבל תשובה סופית, ואם היציע ראוי וניתן לשפץ אותו, אז יתחילו שם עבודות משוגעות. אני יודע שמשרד הספורט מאוד תומך כדי לסייע, ואם אפשר יהיה לאכלס את היציע, זה יקרה. אם יגידו שהיציע הזה לא ראוי לאכלוס, זה כבר סיפור אחר".


