נבחרת ישראל בכדורגל סיימה שלשום בלילה בקישינב את קמפיין מוקדמות מונדיאל 2026. אתמול שבה הנבחרת לארץ כאשר הלגיונרים המשיכו ממולדובה למדינות שבהן הם משחקים. לפני הפרידה ערך המאמן רן בן שמעון אסיפה קצרה במהלכה אמר: "אני מאוד מרוצה מההתכנסות הזאת. אני מרגיש שהתקדמנו. יש לנו נבחרת מלוכדת. שחקנים שאוהבים לבוא ולהיות ביחד. לייצג את המדינה בגאווה. אנחנו חשים את זה כל הזמן ואני מבטיח לכם שאתם תהיו אלה שיביאו את נבחרת ישראל לטורניר גדול".
בן שמעון הוסיף: "אנחנו מסיימים את הקמפיין אבל לא תיפטרו מאיתנו כל כך מהר. אנחנו נהיה איתכם בקשר. נלווה אתכם. נבוא לבקר בחודשים הקרובים. את השחקנים שמשחקים בחו"ל. מי שמשחק בארץ ישמע מאיתנו כל כמה שבועות. אנחנו נלווה אתכם. נסייע לכולם. הנבחרת הזאת היא משהו מיוחד. כל מי שנמצא כאן הוא חלק מדבר גדול ואנחנו נגיע לטורניר גדול בקרוב".
רגיל (2) 56
18:00

אנגולה

מצרים
מצרים מגיעה למשחק בראש שקט עם 6 נקודות וכבר הבטיחה את ראשות הבית. אנגולה, לעומת זאת, עם נקודה אחת בלבד, חייבת ניצחון
רגיל (2) 65
18:00

זימבבואה

דרום אפריקה
דרום אפריקה יודעת שתיקו עשוי להספיק לה כדי להבטיח את המקום השני (בזכות הניצחון על אנגולה). זימבבואה חייבת ללכת על כל הקופה ולנצח.
רגיל (2) 137
20:00

קובנטרי

איפסוויץ'
איפסוויץ' היא אחת הקבוצות המלהיבות באנגליה בשנתיים האחרונות, עם כדורגל התקפי ושוטף. קובנטרי בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל איפסוויץ' נלחמת על כל נקודה כדי להישאר בצמרת הגבוהה.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (2) 211
21:45

רומא

גנואה
התוצאה המועדפת על רומא העונה היא 0:1 כשזו התוצאה שהסתיימה ב10 מ16 המשחקים שלה העונה, לזכותה או לחובתה. גם הערב אפשר לצפות למשחק דל בשערים
רגיל (2) 235
21:45

פטרבורו

רדינג
פטרבורו פייבוריטית קלה בגלל הביתיות והניצחון במפגש הישיר לפני שבועיים, אבל רדינג מספיק איכותית כדי לגנוב נקודה.
רגיל (2) 263
21:45

לסטר

דרבי קאונטי
לסטר תארח את דרבי למשחק מסקרן כאשר נקודה מפרידה בין שתי הקבוצות בטבלה. לסטר מגיעה למשחק לאחר רצף מאכזב של שני הפסדים בעוד דרבי ללא הפסד בארבעת משחקיה האחרונים. להערכתי דרבי תצליח לשמור על הרצף ובמקביל לסטר תעצור את רצף ההפסדים, נראה כי תיקו הוא תוצאה שתשקף היטב את מאזן הכוחות בין השתיים
רגיל (2) 284
21:45

נוריץ'

ווטפורד
האורחת לא בעונת שיא אבל יש לה המון על מה לשחק כשהיא רחוקה שלוש נקודות בלבד מהמקום השלישי. נוריץ' מתחת לקו האדום ומתאוששת מפתיחת עונה רעה, אבל עדיין לא מספיק טובה לנצח בהתמודדות הזו
בימים האחרונים התפרסמו ביקורות כלפי בן שמעון בשל הזימון של המגן השמאלי של מכבי תל אביב דני גרופר לנבחרת ישראל. היו כאלה שביקרו את בן שמעון על כך שהוא מזמין לסגל שחקן שאינו משחק. היו כאלה שהזכירו שבן שמעון פעיל במועדון הכדורגל של נהלל יזרעאל שם אביו של דני גרופר, אורי גרופר, פעיל אף הוא.
גורם בהתאחדות לכדורגל מסר הבוקר לידי וואלה ספורט מסמך מה-20 במאי 2024 המאושר על ידי עורך דין, שבו בן שמעון נפרד מניהול מועדון הכדורגל של נהלל יזרעאל וגם מזה של מועדון הכדורגל בקרית ים. בשני המועדונים האלה הייתה לו שותפות עם עידו שטראוס ומיד לאחר שמונה למאמן נבחרת ישראל החליט בן שמעון מיוזמתו להתנתק משני מועדוני הכדורגל האלה על מנת להיות מרוכז אך ורק בנבחרת ישראל וכדי שלא יהיה מישהו שיקשור אותו כמאמן לאומי למועדון כלשהו אפילו שמדובר במועדון של ילדים ונוער. בן שמעון, כך טוענים בהתאחדות לכדורגל, בוחר להזמין את דני גרופר מאחר שמדובר בשחקן טוב, באישיות מצויינת ולראיה גם מכבי תל אביב בחרה לצרף אותו אליה מתוך נקודת הנחה שהוא זה שיחליף את רוי רביבו כאשר זה ימכר בקרוב לקבוצה מחוץ לישראל.


