הפועל תל אביב תארח הערב (שני, 20:50) את מכבי תל אביב במסגרת המחזור השישי בליגת העל בכדורסל. האדומים מגיעים למשחק אחרי שני הפסדים בשלושת המשחקים האחרונים, אבל עם מאזן מושלם בליגה של ארבעה ניצחונות מארבעה משחקים.
האדומים בחרו לרשום לדרבי את דן אוטורו, לראשונה העונה בליגה, והוא הזר התשיעי שרושמת הפועל תל אביב למשחקי הליגה, כשנותר לה עוד רישום אחד עד לסיום העונה. בנוסף לאוטורו, ישחקו טיילר אניס, אנטוניו בלייקני, ג'ונתן מוטלי ואלייז'ה בריאנט.
ההחלטה להותיר בחוץ את ואסילייה מיציץ' הייתה לא פשוטה עבור האדומים. מצד אחד בהפועל רצו שהסרבי ישחק, אבל הכושר שלו לאחרונה היה לא מספיק טוב מחד, ומנגד יש עליו לא מעט עומס. כמו כן, בקבוצה החליטו כהחלטה עקרונית לא לבזבז את הרישום האחרון כבר בנובמבר, וההחלטה היא שבנקודת הזמן הזאת עדיף לרשום את אוטורו ולא להותיר את הקבוצה עם מעט גבוהים לקראת התמודדות נגד שחקני הפנים של מכבי. נכון לעכשיו, נראה שמיציץ' ימשיך לא להירשם למשחקי הליגה בחודשים הקרובים.
מי שקיבל את המושכות הוא טיילר אניס. לפני שבועיים, בניצחון על מכבי רעננה, אניס היה יוצא מן הכלל וקיבל 28 דקות. מאז שיחק פעם אחת בלבד, 6 דקות בסיום המשחק נגד באסקוניה וקלע 10 נקודות. עם כל כך מעט דקות בתקופה האחרונה יעלה הרכז כשחקן מוביל, כשבקבוצה מאמינים בו. "הייתה התלבטות, ובצוות מאמינים באניס", סיפרו במועדון.
במקביל, בקבוצה מעריכים כי היכל מנורה יהיה כמעט מלא בהתמודדות. בהפועל לא פתחו מכירה לכרטיסים בודדים למשחק, מה שגרם ללא מעט תסיסה ברשתות החברתיות, אבל ההערכות הן שקהל רב עדיין הצליח לשים ידו על כרטיסים.
