וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אלבום פלטינה: גיא פלטין הוא הישראלי הבכיר של הפועל תל אביב לדרבי

17.11.2025 / 16:00

מדר וגינת פצועים, אבל גיא פלטין תפס מעמד משמעותי בהפועל תל אביב לא רק בחסד. הוא התקדם בהתקפה, עבר תקופות של ייבוש, והאדומים יודעים - ניצחון בדרבי עובר דרך יכולת טובה ואחראית שלו

דאבל דריבל עונה 1 פרק 29/מערכת וואלה

אם הדברים היו הולכים לפי התוכנית, את גיא פלטין היינו מגלים כבר מזמן. בקיץ 2021 החליטו במכבי ראשון לציון להאמין בגארד שהצטיין בלאומית ברמת גן/גבעתיים. הם נתנו לו במה, אבל פלטין היה חלק מעונה מזעזעת של הכתומים שירדו ללאומית. המספרים שלו? 2.8 נקודות ו-2.5 אסיסטים אבל הסיפור היה האחוזים. 22.6 אחוז ל-2 נקודות ו-24.2 אחוז ל-3 נקודות בעונה שלמה. בקיץ לאחר מכן הוא המשיך עם הכתומים ללאומית. שום דבר לא העיד לאן הוא יגיע בנובמבר 2025.

הפציעות של ים מדר ותומר גינת מובילות את פלטין לעמדה שגם בקיץ ספק אם היה מישהו שהאמין שיגיע אליה - הישראלי הבכיר של הפועל תל אביב. הוא כבר קיבל הזדמנות קטנה ביורוליג, ובליגה הוא האיש שבו מאמין דימיטריס איטודיס בעוד האחרים לא מקבלים את אותֹו הקרדיט. בהפועל יודעים, אם הם ינצחו הערב (שני, 20:50) את מכבי בדרבי, לפלטין יהיה חלק גדול בזה.

עמדה שגם בקיץ ספק אם היה מישהו שהאמין שיגיע אליה. פלטין/דני מרון

הפריצה של פלטין (25, 1.92) הגיעה במהלך עונת 2023/24 בקרית אתא. שרון אברהמי האמין בו, ובעוד הזרקורים הלכו באופן טבעי לבן שרף, פלטין הלך והתקדם והפך לשחקן הגנה מדהים. ההצלחה שלו הייתה בין היתר בפלייאוף, עם הצגת ענק בניצחון על רמת גן, ומשחק מצוין בניצחון המפתיע על הפועל תל אביב בחצי הגמר בהיכל שלמה - 11 נקודות, 6 ריבאונדים ו-3 חטיפות.

בקיץ, בעוד כל אנשי הפועל דחפו להחתים את נועם יעקב, סטפנוס דדאס בא להנהלה והצביע על פלטין. זה נגמר עם חוזה ל-3 שנים על סך חצי מיליון דולר בסך הכל, חוזה ששודרג באופן משמעותי הקיץ הזה. דדאס האמין בפלטין, אבל הכניסה לא הייתה חלקה לעניינים. זה לקח לו הרבה מאוד זמן, וביורוקאפ הוא בקושי קיבל הזדמנות עד לסיום העונה, למרות היכולת ההגנתית שנשארה שם.

גם לאחר הגעתו של איטודיס, פלטין היה שם, אבל הקרדיט היה די מוגבל. "באירופה גיא בקושי שיחק, אבל היו שם שני ישראלים מאוד בכירים לפניו - גם ים וגם תומר", מספר אחד מאנשי הפועל, "אבל הוא המשיך לעשות את שלו. שיפר את הקליעה שלו מבחוץ, עבד קשה בהגנה וחיכה". לא רק גינת ומדר שיחקו לפני פלטין, את הדקות שלו הוא חילק גם עם בר טימור ונועם יעקב, ואפילו עוז בלייזר שקיבל בערך את אותן ההזדמנויות. אבל פלטין סיים את העונה עם תחושה טובה של תקיעת יתד בסגל האדום.

בכוח לשלם יותר?

עוברים עכשיו לוואלה מובייל ונהנים מ-4 מנויים ב100 שקלים

לכתבה המלאה

הלך והתקדם. פלטין בקרית אתא/מאור אלקסלסי

הקיץ, לאחר שהצליח לקבל מקום בסגל נבחרת ישראל ולקבל פה ושם את ההזדמנויות גם במדים הלאומיים, בהפועל תל אביב הבינו שפלטין הוא אחד הכוחות שצריכים לספור. הוא סומן מראש כאחד משלושה ישראלים קבועים שיסעו עם הקבוצה גם למשחקי היורוליג, וחיכה להזדמנות שלו, שהייתה אמורה להגיע בשל הפציעה של מדר.

מה שקונה לו את ההזדמנויות זה השיפור ההתקפי ולאו דווקא היכולת ההגנתית. "אתה לא יכול להשאיר את גיא לבד", אומר אחד מאנשי הפועל, "פעם זו היתה נקודת התורפה שלו, היום הוא כבר קולע באחוזים טובים מאוד".

בעוד גינת נפצע גם, פלטין הפך לישראלי היחיד למעשה שנמצא בכושר, ובגמר גביע ווינר כבר שיחק הכי הרבה דקות, כשהישראלי הבא בתור, עוז בלייזר, שותף ל-11 דקות פחות ממנו. הוא סיים את המשחק עם הפלוס מינוס הגבוה ביותר מבין כל שחקני הפועל, פלוס 7, במשחק שבו הקבוצה פיגרה לאורך יותר מ-30 דקות. "גיא היה נקודת האור במשחק רע מאוד של כולם", הודו בצוות המקצועי, "הוא קיבל הזדמנות גדולה והוכיח שהוא ראוי לה".

מאמין בו. איטודיס/אתר רשמי, הפועל "IBI" תל אביב

ההערכה היא שבחודש הבא יחזרו ים מדר ותומר גינת לפעילות. באופן טבעי דקות המשחק של פלטין יירדו, והוא יחזור להיות הישראלי השלישי ברוטציה, כשסיכוי גדול שהוא יחזור לא להתלבש שוב למשחקי היורוליג של האדומים.

בינתיים, לפחות להערב, הוא בעל תפקיד מפתח בדרבי התל אביבי. בצוות המקצועי ביקשו ממנו בימים האחרונים להסתכל גם על העבירות שלו, ולזכור את האחריות שיש לו במשחק כזה, בתקווה שלא יסתבך בבעיית עבירות. "יש לנו תחליפים, אבל בכושר הנוכחי, הוא חשוב לנו מאוד", הודו האדומים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully