בעוד מכבי תל אביב מנסה לחזק את הסגל כדי לחזור לתמונת הסיכויים בפלייאוף היורוליג, במועדון ממשיכים לעסוק מאחורי הקלעים בחזרה המתקרבת של משחקי היורוליג לארץ. ראשי הקבוצה עסוקים לאחרונה בשמירה על הסטטוס קוו שנקבע לפני מספר שבועות לפיו המשחקים אמורים לחזור בתחילת דצמבר לארץ, כשבמקביל פרסמנו אתמול כי ארגון שחקני היורוליג וארגון מאמני היורוליג לא יתנגדו לחזרה, מה שמקרב אותה משמעותית.
אלא שבינתיים נחלו הצהובים אכזבה מסוימת. במכבי היו בקשר עם ולנסיה במטרה להחליף ביתיות כך שמשחק הבית של הקבוצה נגד הספרדים ב-18 בדצמבר ישוחק בספרד, ובסיבוב השני המשחק ייערך בהיכל מנורה. אלא שולנסיה סירבה לכך, והקבוצה של עודד קטש תיאלץ לארח את המשחק הביתי השני שלה בישראל בארנה בירושלים.
למעשה הארנה תארח שני משחקים תוך שלושה ימים. ב-16 בדצמבר תארח הפועל תל אביב את הכוכב האדום בלגרד בבירה, ויומיים לאחר מכן תגיע לשם ולנסיה, שכבר שיחקה באולם זה בחצי גמר היורוקאפ בשנת 2017. כל זאת בהנחה שהמשחקים יחזרו ארצה בתחילת דצמבר. שתי התל אביביות יארחו לפני כן משחק בהיכל מנורה. הפועל תל אביב את וילרבאן ב-4 בדצמבר את וילרבאן, ומכבי תל אביב את אותה הקבוצה שבוע לאחר מכן, ב-11 בדצמבר.
הסיבה להעברת המשחקים היא הופעות חנוכה שנקבעו מראש בהיכל מנורה, הופעות שהתאריכים שלהם ידועים מראש לקבוצות, אך השנה בניגוד לשנים קודמות, לא סודר לוח המשחקים כך שהקבוצות יהיו מחוץ לישראל בתקופה הזאת. גם הפועל ירושלים תיאלץ לנדוד בשל הופעות חנוכה, כשמשחק הבית שלה נגד המבורג ב-9 בדצמבר מיועד להיות משוחק בהיכל הטוטו בחולון, כשחמישה ימים קודם לכן תארח הקבוצה בארנה את ונציה.
