הפועל תל אביב שוב בפסגת היורוליג, לפחות עד שז'לגיריס קובנה תפגוש מחר את אולימפיאקוס. הערב (שלישי) האדומים רשמו ניצחון שני ברציפות במפעל האירופי עם 89:114 על באסקוניה בעוד הופעה התקפית אדירה שהחזירה אותם למקום הראשון בטבלה.
אחרי רבע ראשון צמוד, הפועל העלתה הילוך ונהנתה מתצוגה יוצאת מן הכלל של דן אוטורו בצבע (10 נק' ו-5 ריב'), כשגם ואסילייה מיציץ' (11 נק') וכריס ג'ונס שעלה מהספסל (15 נק') תרמו ביתרון דו-ספרתי אדום בירידה להפסקה. טימותי לואוו-קברו כבר הצליח להוריד בחזרה את ההפרש לחד-ספרתי, אבל זה היה הערב בעיקר של אלייז'ה בריאנט.
מספר 3 באדום סיפק חצי שני מדהים עם 24 נק', 9 ריב' ו-4 אס' כשהוא סחף את הפועל לניצחון גדול על הקבוצה הבאסקית שנעצרה אחרי שלושה ניצחונות רצופים, ויחד עם אנטוניו בלייקני (15 נק'), הפועל שוב ראשונה ביורוליג עם שיא נקודות התקפי, כמובן אי פעם במפעל מבחינתה.
קלעו להפועל תל אביב: אלייז'ה בריאנט (9 ריב') 24, כריס ג'ונס ואנטוניו בלייקני 15 כ"א, ואסילייה מיציץ' וקולין מלקולם 11 כ"א, דן אוטורו (5 ריב') 10, ג'ונתן מוטלי 8, טיילר אניס 7, גיא פלטין ובר טימור 3 כ"א, טאי אודיאסי ואיש ויינרייט 2 כ"א.
מהלך המשחק
רבע 1
ואסילייה מיציץ', אלייז'ה בריאנט, קולין מלקולם, ג'ונתן מוטלי ודן אוטורו עלו בחמישייה של איטודיס. הסנטר של האדומים העניק יתרון ראשון להפועל במשחק כשהוא היה רשום על כל 6 הנקודות הראשונות. טימותי לואוו-קברו ניסה להחזיר את הבאסקים למשחק כשקלע מחוץ לקשת והוריד לנקודה בלבד, אך מיציץ' ענה בצורה זהה עם סל מהשלוש. האדומים נכנסו לדקות מבולגנות בהן טדאס סדקרסקיס ומתאו ספאינולו הצליחו לצמצם את ההפרש. חאליפה דיופ התעופף והטביע בדרך לשוויון, כשבצד השני קולין מלקולם עם ארבע נקודות רצופות דאג שהפועל תחזור להוביל. קלמן פריש קבע יתרון באסקי ראשון מאז הנקודות הראשונות של המשחק עם שלשה, אבל שלשה גדולה של כריס ג'ונס על הבאזר קבע 24:26.
רבע 2
ג'ונס המשיך את היכולת הטובה מסוף הרבע הראשון עם סל ועבירה בפתיחת השני. אנטוניו בלייקני קלע שלוש פעמים מהקו, בעוד מרקוס הווארד דייק מהשלוש ושמר על מרחק סביר מהפועל. טאי אודיאסי שעלה מהספסל קלע נקודות ראשונות מהקו ובריאנט החל לקחת את העניינים לידיים כשאחרי נקודות של קובי סימונס, קלע סל קשה וסחט עבירה דווקא בדקות של מומנטום באסקי. מיציץ' קלע שלשה חשובה שנתנה אוויר לנשימה בספסל האדום, ספאינולו דייק רק פעם אחת מהקו וגארד הסרבי נכנס לעניינים עם סל ועבירה שהגדילו את היתרון של הפועל ל-9. איש ויינרייט רשם סל ראשון הערב ושלשה אדירה של מיציץ' קבעה יתרון דו ספרתי של הפועל בירידה להפסקה - 48:58.
רבע 3
מיציץ' הגדיל את הפער הדו ספרתי בפתיחת החצי השני עם נקודות מהקו, כשבצד השני רודיונס קורוקס צמצם עם סל יפה בצבע. מלקולם רץ כדי לקבוע יתרון שיא של 14 הפרש, כשגם מוטלי פתח טוב את הרבע השלישי עם ארבע נקודות. לואוו-קברו המשיך להיות האיש המרכזי של הבאסקים כשספאינולו הצליח לגבור על מיציץ' והוריד שוב את ההפרש לחד ספרתי. חאמידו דיאלו המשיך את הריצה הספרדית והוריד את ההפרש לחמש בלבד, כשאיטודיס בחר לקחת פסק זמן. מי שחזר חד מפסק הזמן זה בריאנט שחדר עד הטבעת והקפיץ את הספסל האדום, אבל דיאלו דאג מהר מאוד להחזיר את ההפרש ל-5 בצד השני. בריאנט המשיך להוביל את האדומים בצד ההתקפי, חילק מתנות למוטלי ושאר חבריו וקלע במהלכים פשוט אדירים כשההפרש חזר להיות דו ספרתי. גם בלייקני התעורר לקראת סוף הרבע והגיע לדו ספרתי כשההפרש האדום צמח ל-16 תוך שתי דקות. באסקוניה התעוררה מעט והפועל ביתרון 74:86 לקראת הרבע האחרון של המשחק.
רבע 4
הרבע האחרון התחיל מושלם עבור הפועל עם שלשה גדולה של ג'ונס, כשגם בלייקני חגג מחוץ לקשת וההפרש צמח שוב ל-16. ג'ונס המשיך ללהוט והגדיל את היתרון לשיא של 20 הפרש, כשהאורחת מספרד לקחה פסק זמן. הווארד שבמשחק לא מדהים הצליח לדייק מהשלוש עבור באסקוניה, כשדיאקיטה הטביע והוריד ל-15 פתאום. פלטין שעלה מהספסל קלע שלשה גדולה אחרי שהבאסקים התקרבו והפועל חצתה את רף 100 הנקודות. גם בר טימור שעלה מהספסל התכבד בסל מחוץ לקשת אחרי אסיסט של פלטין בסל כל-ישראלי, וטיילר אניס הוסיף עוד שלשה שהביאה את הפועל ליתרון של 21. האדומים הגיעו כבר לשיא נקודות ביורוליג העונה עם 89:114 וחזרה לפסגת הטבלה.
