נובאק ג'וקוביץ' הפך הערב (שבת) לאלוף המבוגר ביותר בסבב ה-ATP כאשר בגיל 38 חזר מפיגור וניצח את לורנצו מוזטי בתוצאה 6:4, 3:6, 5:7, וזכה בטורניר ביוון (Hellenic Championship) את תוארו ה-101 בקריירה בסבב.
בקרב ארוך שנמשך כמעט שלוש שעות בין שני המדורגים הבכירים, ג'וקוביץ' הפסיד מערכה למוזטי על משטח קשה לראשונה בקריירה, כשהאיטלקי נאבק על ניצחון שהיה מבטיח לו מקום בטורניר גמר הסבב שייערך בטורינו.
עם זאת, ג'וקוביץ' התאושש וניצח את המערכה השנייה, כשהוא מפגין את הגמישות והאתלטיות המפורסמות שלו, כולל חבטת דרופ-שוט אלכסונית במהלך פיסוק מלא של הרגליים ליד הרשת, שהקפיצה את הקהל על רגליו.
NOVAK DJOKOVIC WITH AN OUTRAGEOUS VOLLEY AGAINST MUSETTI IN ATHENS
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter) November 8, 2025
Casually sliding into the splits on a tennis court at 38 years old
????
pic.twitter.com/ju7H03Okco
הדרמה הגיעה לשיאה במערכה השלישית: ג'וקוביץ', שכבר הגיש לניצחון במצב של 4:5, נשבר לפתע, אך גילה שוב את כוחו המנטלי, שבר את ההגשה של מוזטי במשחקון הבא, ואז שמר על ההגשה כדי לנצח ולחצות את רוג'ר פדרר עם תוארו ה-72 על משטח קשה, שיא כל הזמנים.
בהתחלה ג'וקוביץ' היה מותש מכדי לחגוג, אך לאחר שחיבק את מוזטי בן ה-23, הוא קרע את חולצתו בצעקת ניצחון אדירה. "קרב מדהים. שלוש שעות... משחק שוחק פיזית, תובעני מאוד. לורנצו שיחק מצוין", אמר ג'וקוביץ' בנשימה כבדה. "זה היה יכול ללכת לכל כיוון. מגיע לו כל הכבוד על הופעה אדירה, ואני פשוט גאה בעצמי שהצלחתי לעבור את זה".
עם הניצחון הזה, ג'וקוביץ' נמצא כעת שני תארים בלבד מאחורי רוג'ר פדרר ברשימת כל הזמנים של סבב ה-ATP, בעוד שג'ימי קונורס מוביל עם 109 תארים. התוצאה הזו שללה ממוזטי את המקום האחרון בגמר הסבב, ואפשרה לקנדי פליקס אוז'ר-אליאסים להעפיל לטורניר בטורינו.
"נובאק, בכל פעם שאני חולק איתך מגרש, זו עבורי שיעור לחיים", אמר מוזטי בהערכה גדולה.
