הפועל ירושלים רשמה הערב (רביעי) את הניצחון המרשים ביותר שלה העונה, כשגברה בתום דרמה גדולה 82:90 על בחצ'שהיר הטורקית - מוליכת היורוקאפ, לה הנחילה הפסד ראשון העונה אחרי שישה מחזורים במפעל.
הפועל ירושלים תתמודד מול הפועל תל אביב במוצאי שבת בגמר גביע ווינר, אך עוד קודם לכן רצתה לנצח בקרב הצמרת בין המדורגות ראשונה לשנייה. החבורה של יונתן אלון הובילה בבטחה לאורך רוב הערב, אך דווקא ברבע האחרון הסתבכה, שמטה יתרון שעמד בשיאו על 14 נקודות ואף נקלעה לפיגור בדקות המכריעות. למזלה, היה לה את ג'ארד הארפר, שבמשחק שיא של 27 נקודות - יחד עם עזרה מג'סטין סמית' (16) ואוסטין וויילי (14) - לא נתן למשחק לברוח מהידיים.
מלאקי פלין עם 28 נקודות ו־5 אסיסטים היה האחראי העיקרי לקאמבק של הטורקים, כשגם דקות טובות של האנטר הייל (3 מ־6 לשלוש) תרמו לכך, אך זה לא הספיק. הפועל ירושלים השיגה ניצחון דרמטי באולם בבלגרד, שם אירחה בחצ'שהיר בשל האיסור על קבוצות ישראליות לשחק בטורקיה. כעת לירושלמים מאזן 2:4, והם שמרו על המקום השני בבית - תוך כדי שהנחילו למוליכה את הפסדה הראשון העונה.
סטטיסטיקה
קלעו לבחצ'שהיר: מלאקי פלין 28 נקודות, האנטר הייל 12, טרביון וויליאמס וטיילר קוואנה 11 כל אחד, קיילב הומסלי 5, מת'יו מיטשל, קנאן סיפאחי ומתאוש פוניטקה 4 כ"א, באלסה קופריביצה 2, פורקאן חלטאלי 1.
קלעו להפועל ירושלים: ג'ארד הארפר 27, ג'סטין סמית' 16, אוסטין וויילי 14, יובל זוסמן 13, קאדין קריגנטון וקסיוס ווינסטון 9 כל אחד, ג'וזיאה-ג'ורדן ג'יימס 2.
מהלך המשחק
רבע 1
הטורקים עלו בחמישייה עם קיילב הומסלי, מת'יו מיטשל, מלאקי פלין, טיילר קוואנה וטרביון וויליאמס. מנגד, יונתן אלון פתח עם ג'ארד הארפר, קאדין קרינגטון, אוסטין וויילי, אנתוני לאמב ויובל זוסמן.
הארפר פתח מצוין עם חמש נקודות רצופות, אך קוואנה ופלין דייקו מחוץ לקשת והפכו ל-5:8. הארפר נותר הקלע היחיד של ירושלים, ועם שלשה משלו איזן לשוויון 7 לאחר כמעט ארבע דקות. קרינגטון וסמית' קלעו נקודות ראשונות, הארפר הוסיף עוד 2 וירושלים שבה ליתרון. ווינסטון הגדיל את היתרון של הירושלמים ל-14:20, אבל מיטשל צימק את הפער לשלוש בלבד. זוסמן נהנה מאסיסט נפלא של ווינסטון כדי לקבוע 22:27 בסיום הרבע.
רבע 2
סמית' המשיך את יכולתו הטובה מהרבע הראשון והגיע ל-8 נקודות כשהוא ללא החטאה מהשדה, הפועל ירושלים ביתרון 22:29 אחרי דקה ברבע. בהגנה סמית' התקשה מול וויליאמס, והוחלף אחרי שביצע עליו עבירה שלישית במשחק. למרות ירידתו לספסל, קרינגטון בדקות טובות והארפר שקלע אחרי דקות ארוכות, הקפיצו את ירושלים ל-26:34. הומסלי צימק מחוץ לקשת ואלון ביקש פסק זמן. זוסמן עם שתי שלשות רצופות הגדיל את ההפרש ל-12 נקודות, 34:46 לפני שתי הדקות האחרונות בחצי. עם זאת, ב-60 השניות האחרונות רצו הטורקים 0:7 בהובלת פלין, ובמחצית 41:48 לאדומים.
רבע 3
זוסמן הגיע לעשר נקודות עם תחילת המחצית השנייה וקרינגטון במהלך של סל ועבירה השיב את הפועל ירושלים ליתרון דו ספרתי. פלין תפר עוד שלשה ו-וויליאמס המשיך להקשות על ירושלים בצבע, אבל זוסמן צלף את השלשה השלישית שלו, סמית' הוסיף עוד 2 והפועל ירושלים שוב ביתרון דו ספרתי אחרי חמש דקות ברבע. הפועל ירושלים השלימה ריצת 0:9 ועלתה ליתרון שיא 48:62, בזכות דקות טובות של ווינסטון וסמית', בעוד מיטשל והומסלי לא מצאו את הטבעת מהעבר השני. עד סוף הרבע, שמרה הפועל ירושלים על היתרון המבטיח - 56:66 בתום הרבע השלישי.
רבע 4
שלשה גדולה של הייל החזירה את הטורקים אחרי 40 שניות ברבע, כשההפרש בין השתיים עומד על חמש נקודות - 66:61. הארפר חדר לסל והוריד את מפלס הלחץ עם עוד שתי נקודות, אך ספג עבירה טכנית, הייל דייק מהקו ובפוזישן הבא הצליחה בחצ'שהיר להתקרב לכדי ארבע נקודות הפרש. הומסלי והייל עם שתי שלשות בזו אחר זו, כשבתווך זוסמן איבד כדור ואלון הזעיק פסק זמן, אפשרו למארחת להשוות, 70:70 כשנותרו שבע דקות. הארפר המצוין השלים מהלך של סל ועבירה, ולמרות איבוד כדור של קרינגטון, סמית' תיקן וקבע 72:75 - אבל פלין שוב העניש מחוץ לקשת. הייל ופלין כבר העלו את הטורקים ל-79:80, אבל הארפר הגיע ל-25 נקודות אחרי עוד שלשה, וויילי במשחק מצוין קלע ארבע נקודות רצופות בצבע והפועל ירושלים שוב ביתרון, 82:86 כשנותרה דקה. הטורקים חזרו מפסק זמן לתרגיל שבו פלין זרק מחוץ לקשת, אבל לא מצא את הטבעת והסיפור נגמר. בסיום 82:90 להפועל ירושלים.
