וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"אם אתה ישראלי - משטרת בריטניה לא מסוגלת להגן עליך"

בכיר בארגון יהודי-בריטי על איסור הגעת אוהדי מכבי ת"א לבירמינגהאם (ה', 22:00, ספורט1): "עיוות מוסרי, כניעה לאיומים"

תיקתקנו, 4.11/ספורט1

ראסל לאנגר, יהודי-בריטי ובכיר ב-Jewish Leadership Council, פרסם הבוקר טור ובו הוא טוען שהאיסור על אוהדי מכבי תל אביב להגיע למשחק מול אסטון וילה מחר (חמישי, 22:00, ספורט1) הוא הוכחה לאנטישמים שהאיומים שלהם עובדים.

לאנגר הוא בכיר ב-Jewish Leadership Council - ארגון גג שמייצג מוסדות וקהילות יהודיות מול הממשל, התקשורת והציבור בממלכה - והטור שלו התפרסם באתר האינטרט של רדיו LBC.

על אוהדי מכבי תל אביב נאסר להגיע למשחק מחשש להפרות סדר - בעיקר של פרו-פלסטינים מקומיים. בכירים בפוליטיקה המקומית, כולל ראש הממשלה, התבטאו נגד ההחלטה, אבל בסופו של דבר הצהובים הודיעו שלא יימשכו את הכרטיסים גם אם ההחלטה תתהפך, בין היתר בגלל הדיון הציבורי שהוביל בעצמו לסכנה מוגברת לאוהדיהם.

אוהדי מכבי תל אביב/מאור אלקסלסי

לאנגר הזכיר את אירועי אמסטרדם, בהם הותקפו אוהדים של מכבי תל אביב, וכתב: "אין פלא שמשטרת מערב מידלנדס רוצה למנוע אירועים דומים מלהתרחש בבירמינגהם, אבל יש בכך עיוות מוסרי כאשר נאסר על אוהדים להגיע למשחק רק משום שהמשטרה אינה מסוגלת להבטיח את ביטחונם.

"במקום להרגיע את הציבור שבריטניה תגן על כל אדם ללא קשר לגזעו, לאומיותו או דתו - המסר שהועבר היה ברור: אם אתה ישראלי, בריטניה אינה יכולה להגן עליך, ואף עלולה להרחיק אותך 'לטובתך שלך'.

"משטרת מערב מידלנדס וקבוצת הייעוץ לביטחון הציבור של העירייה, בחרו להיכנע לאלה שמבקשים להעמיק את הפילוג באמצעות איומים ואלימות, מבלי לשקול מה זה אומר על מדינתנו. לאסור על אוהדי מכבי תל אביב להגיע לבירמינגהם רק משום שהם ישראלים? זה היה נחשב לגזענות אם היו מגיעים מכל מדינה אחרת. ועם ההפגנות שצפויות להתקיים למרות האיסור, ברור שמעולם לא היה מדובר באמת בשמירה על הסדר הציבורי".

sheen-shitof

עוד בוואלה

רוצים להנות מאינטרנט מהיר וחבילת טלווזיה בזול? זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

פיגוע בבית כנסת במנצ'סטר במהלך יום כיפור. 2.10.25/רויטרס

עוד הוסיף לאנגר: "לאחר המתקפה הרצחנית במנצ'סטר ביום כיפור, יהיה זה לשון המעטה לומר שבריטניה כשלה בהגנה על הקהילה היהודית שלה. יהודים הותקפו ונרצחו ביום הקדוש ביותר בשנה - אך ורק מפני שהם יהודים...

"אנו מתמודדים כבר יותר משנתיים עם רטוריקה קיצונית ועם אנטישמיות בלתי מרוסנת - ברחובות, בקמפוסים, בתקשורת, במקומות העבודה, במערכת הבריאות ובאינטרנט. בריטניה חייבת לדחות את האיומים, לשמור על שוויון בפני החוק, ולהבהיר שחיי יהודים וישראלים אינם הפקר למען הנוחות או הפוליטיקה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully