לא מעט פעמים במהלך ההיסטוריה של ה-NBA קבוצות שינו את שמן ואפילו פרנצ'ייז מסוימים מצאו את עצמם בסופו של דבר באותו שם תחת עיר אחרת. דוגמא לכך היא אוקלהומה סיטי ת'אנדר, אלופת הליגה, שקיבלה את הזכויות מסיאל סופרסוניקס.
לצד הרצון של הליגה הטובה בעולם לגדול מעבר ל-30 קבוצות, עם שמות שעלו כמו חזרה לסיאטל והקמת קבוצה בלאס וגאס, בארצות הברית מדווחים כעת שישנה אפשרות ששתי קבוצות "יאבדו" את הזכות לשחק בעיר עם מעבר אפשרי לערים חדשות.
"אדם סילבר, קומישינר ה-NBA, שוחח עם נציגים על אפשרות להעביר את את הקבוצות של ממפיס וניו אורלינס לערים אחרות", דווח ב-"NBC". שתי הקבוצות נחשבות לקטנות מבחינת שווי השוק שלהן, וההיחלשות שלהן בזירה הספורטיבית עלולה לסייע למהלך לקרות בסופו של דבר, כשיש מספר ערים שכבר הביעו עניין לאמץ קבוצת NBA".
כמו כן, דווח כי המחשבה היא לא להעניק את המקומות המתפנים ללאס וגאס וסיאטל, אלא להגדיל בנוסף את הליגה ל-32 קבוצות.
