וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טום בריידי יצר סערה: "שיבטתי את הכלבה שלי לפני שמתה"

כוכב הפוטבול האגדי סיפר בריאיון כי שיבט את כלבתו לואה בעזרת חברת ביוטכנולוגיה שבה הוא משקיע. בארה"ב הביקורת לא איחרה להגיע

תיקתקנו, 4.11/ספורט1

כוכב הפוטבול האגדי טום בריידי, זוכה שבע טבעות סופרבול, חשף בראיון למגזין People כי לאחר מות כלבתו האהובה לואה בשנת 2023, הוא החליט לשבט אותה בעזרת טכנולוגיה ביולוגית חדשנית - צעד שעורר סערה ותגובות מעורבות בארצות הברית.

בריידי סיפר כי עבד עם חברת הביוטכנולוגיה Colossal, שבה הוא גם משקיע, וביצע דגימת דם מהכלבה הזקנה לפני מותה, כדי לאפשר את שחזורה. "אני אוהב את בעלי החיים שלי, הם משמעותיים לי ולעולם למשפחתי", אמר. "עבדתי עם קולוסאל וניצלתי את הטכנולוגיה הלא פולשנית שלהם כדי לשבט את כלבת המשפחה האהובה שלנו. החברה העניקה לנו הזדמנות שנייה עם שיבוט של הכלבה שלנו, ואני מתרגש מהאפשרות שהטכנולוגיה הזו תוכל לעזור גם למשפחות שאיבדו חיות מחמד וגם לשימור מינים נכחדים".

טום בריידי/רויטרס

עם זאת, הצעד עורר ביקורת ציבורית חריפה. בטור שפורסם באתר For The Win, כינה העיתונאי רוברט זגלינסקי את בריידי "מוזר" על כך שבחר "לשחק אלוהים" במקום להתמודד עם האובדן באופן טבעי. לדבריו, "כשאתה מביא כלב לעולם אתה מקבל גם את ההתחייבות להיפרד ממנו בכבוד ביום שבו הוא ילך. בריידי לא היה חזק מספיק כדי לעמוד בחוזה הלא כתוב הזה עם כלבו".

בארצות הברית כבר מתנהל דיון נרחב סביב אתיות השיבוט של חיות מחמד, בעיקר כאשר מדובר בסכומי כסף עצומים ובטכנולוגיות שנחשבות שניות במחלוקת. אך בריידי, שנמצא כבר שנים באור הזרקורים, בחר להתייחס אל המהלך באופן רגוע ואף טען שהוא עשוי לסייע בעתיד ל"שימור מינים בסכנת הכחדה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully