הפועל גליל עליון חזרה אמש (שני) לנצח כשגברה על אליצור נתניה בתום משחק דרמטי 78:85 בחוץ. החבורה של גוני יזרעאלי עלתה למאזן של שני ניצחונות ושני הפסדים, ופתחה פער קטן מהמקום שמוביל לליגה הלאומית.
בגליל היו מרוצים מאוד מהניצחון, ובין היתר מהתרומה של שני הישראלים שחזרו לסגל. שחר עמיר, שלא שיחק בשני המשחקים הקודמים בשל פציעת כתף, תרם 8 נקודות, 5 ריבאונדים ו-5 אסיסטים ב-34 דקות, ואילו רז אדם, שלא שיחק בליגה מזה שנה בשל פציעות שונות, חזר ורשם 8 נקודות, 5 ריבאונדים ו-3 אסיסטים ב-14 דקות.
גליל רשמה את הניצחון עם שלושה שחקנים זרים בלבד. אייזיאה בראון שוחרר, ג'יילן בלייקס גמר את העונה והיום הודיעו במועדון על סיום ההתקשרות איתו, ואילו ג'ורדן בון נפצע יומיים לפני המשחק, סובל ממתיחה קלה, והוחלט שלא לסכנו. ההערכות הן שבון יוכל לשחק נגד נס ציונה במשחק הליגה הבא.
בינתיים נטלו היום שחקני הקבוצה חלק באירוע היסטורי. הבוקר נערך טקס חגיגי לרגל חנוכת מפעל הטפטפות הגדול בעולם של ענקית ההשקיה ריווליס (Rivulis), שהוקם באזור התעשייה ציפורית. האירוע התקיים במעמד הנהלת החברה, עובדים, שותפים עסקיים ונציגי קהילה מהצפון, והיווה רגע שיא של גאווה ישראלית ותעשייה מתקדמת דווקא בתקופה מאתגרת. המפעל החדש, שהוקם בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים, מייצר מדי יום מיליוני טפטפות המיוצאות ליותר מ-120 מדינות ברחבי העולם, והוא סמל לאמונה בעתיד התעשייה הישראלית ובפיתוח הגליל.
החברה היא נותנת החסות הראשית של גליל עליון, ותומכת בקבוצה כבר שלוש שנים. "החיבור בין ריווליס להפועל גליל עליון נולד מתוך הערכה הדדית לערכים משותפים של עבודה קשה, צניעות, התמדה ודיוק, ערכים שמובילים את החברה בתעשיית ההשקיה העולמית, ואת הקבוצה על הפרקט", אמר מנכ"ל החברה ערן אוסמי, "נוכחותם של השחקנים באירוע הוסיפה נופך קהילתי וחם לטקס, והמחישה את הקשר ההדוק של ריווליס לקהילה הצפונית ולרוח הגלילית".
בריווליס מדגישים כי השותפות עם הפועל גליל עליון היא חלק בלתי נפרד מהחזון של החברה לחזק את הצפון, כלכלית, חברתית ותרבותית. "ההשקעה בתעשייה מתקדמת לצד התמיכה בספורט המקומי מייצגת אמונה עמוקה בכוחם של אנשים, בקהילה ובעבודה משותפת. יחד עם קבוצת הכדורסל, ריווליס מבקשת להמשיך לטפח מצוינות, אחריות ושותפות, ערכים שמזינים זה את זה, מהמפעל בציפורית ועד לפרקט בכפר בלום", נכתב בהודעת החברה.
