אף שאוהדי מכבי תל אביב לא יורשו להיכנס למשחק - וממילא הצהובים הודיעו כי יוותרו על כרטיסי החוץ שיוקצו להם - בבירמינגהאם נערכים בכוחות מתוגברים למשחק של האלופה הישראלית מול אסטון וילה במסגרת הליגה האירופית, ביום חמישי הקרוב.
המשטרה פרסמה אזהרות מפני שיבושים, כאשר יותר מ-700 שוטרים יאבטחו את ההתמודדות. על פי הודעת משטרת מערב מידלנדס (WMP), השוטרים ייעזרו בסוסים, כלבי משטרה, יחידת הרחפנים של הכוח ושוטרי תנועה ברחבי בירמינגהאם.
מפקד משטרת בירמינגהאם, ניצב טום ג'ויס, אמר: "אנחנו יודעים שיתקיימו הפגנות מצד קבוצות שונות ביום המשחק, ויש לנו תוכניות שמאזנות בין הזכות להפגין לבין החובה שלנו להגן על כל הקהילות בבירמינגהם. המטרה שלנו לאורך כל תהליך התכנון היא להבטיח שאנשים יוכלו ליהנות מהמשחק תוך שמירה על ביטחון כל תושבי בירמינגהאם".
רון וינץ', לשעבר קצין משטרה בכיר, אמר ל-BBC כי התוכנית המבצעית של משטרת מערב מידלנדס היא "תגובה מידתית וסבירה". לדבריו, המשטרה נדרשה להתחשב בהפגנות נגדיות סביב האצטדיון, במרכז העיר ובנקודות תחבורה. "נראה שמדובר במבצע משטרתי רחב היקף עם משאבים משמעותיים - כולל יחידת פרשים, רחפנים, קצינים מיוחדים, נוסף על השוטרים שיהיו במשחק ממילא. זו תגובה מידתית לאיומים ולסיכונים שהמשחק מציב, בין אם אוהדי מכבי תל אביב יגיעו ובין אם לא".
רגיל (4) 228
22:00

אייאקס

גלאטסראיי
גלאטסראיי בכושר נהדר מתחילת העונה ואולי אחת הקבוצות שהכי קשה לשחק נגדן עד כה. אייאקס ממשיכה בחוסר היציבות שלה והיכולת הרעה בהגנה, וגם יתרון הביתיות לא צפוי לעזור לה יותר מדי הערב. ניצחון לאורחת
יתרון (4) 263
22:00

מארסיי

אטאלנטה
(1+)
אטאלנטה בתקופה נוראית עם שישה משחקים רצופים ללא ניצחון, מתוכם חמש תוצאות תיקו. מארסיי חזרה לנצח אחרי שלושה משחקים בהם לא עשתה זאת, ועדיין באופן כללי נראית מצוין העונה ומציגה בעיקר דומיננטיות בביתה, שם לא הפסידה עד כה. ניצחון ביתי - ביותר משער אחד
משה אמיליו לביא, גיסו של אוהד מכבי תל אביב עמרי מירן שהוחזר משבי חמאס, פרסם טור דעה חריף ב"טלגרף" הבריטי, על איסור הכניסה של האוהדים הצהובים.
בין היתר, כתב אמיליו לביא: "מה שהתחיל כטענה לאמצעי בטיחות הפך למעשה של אפליה. וזה לא נגמר שם. כ-500 כרטיסים שביקשו יהודים בריטיים תומכי מכבי תל אביב נדחו. המסר הוא שזהות ישראלית - וכעת אף זיקה יהודית - הפכו לעילה להדרה מהספורט האירופי.
"במהלך מסע המשחקים באירופה השנה, מכבי שיחקה ברחבי היבשת בלי אף תקרית חמורה. המועדון שיתף פעולה עם הרשויות, העניש מפרי סדר ועמד בסטנדרטים המצופים מכל קבוצה מובילה. אפילו ביוון, שם המתח הפוליטי גבוה, המשחקים עברו בשלום. אין תיעוד לכך שאוהדי מכבי גרמו לבעיות בבריטניה. פחד ופוליטיקה, לא ראיות, מזינים את "הסיכון" שהוזכר על ידי משטרת מערב מידלנדס.
"במקום להתמודד עם מקורות הקיצוניות, הרשויות בחרו להעניש ישראלים ויהודים על נוכחותם. בכך הן מתגמלות את המאיימים באלימות ומענישות את מי שרק מבקש לצפות במשחק כדורגל בשלווה. עבור משפחתי, זהו נושא אישי. עמרי שב הביתה לפני שלושה שבועות לאחר שנתיים בשבי. לומר לו שאוהדי המועדון שעמד מאחורינו ונאבק למען שחרורו אינם יכולים לשבת באצטדיון בריטי מפני שהם ישראלים - ושאפילו יהודים בריטיים נחסמים משום שהם מזדהים איתם - פירושו לומר לו שהחופש שלו עדיין על תנאי, ושהאפליה יכולה להפוך למדיניות".


