וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

במכבי ת"א מזכירים: "בעיות בהתקפה? כבשנו יותר מבעונה שעברה"

2.11.2025 / 7:25

הצהובים טוענים שהשיפור קיים גם בהגנה וגם בקצב צבירת הנקודות, אך מודים: ניקולאסקו, וארלה ואנדרדה עדיין לא בעניינים. ומי זכו למחמאות?

תקציר ליגת העל: מכבי בני ריינה - מכבי תל אביב 2:0/ספורט1

במכבי תל אביב יש כאלה שדוחים הבוקר (ראשון) את הטענות בדבר בעיות בהתקפה. אתמול התקשתה מאוד הקבוצה במשחק החוץ בנוף הגליל מול מכבי בני ריינה וניצחה לבסוף בעזרת שני פנדלים, כאשר במחצית הראשונה היה לה קשה מאוד לבטא את עצמה מבחינה התקפית.

יחד עם זה גורם במועדון עושה היום סדר ובסך הכל מזכיר את מה שאולי רבים שכחו: "עושים כל הזמן השוואות לעונה שעברה ואומרים איך נמצא את השחקנים שיבקיעו את הגולים של דור תורג'מן, ערן זהבי ו-ווסלי פטאצ'י שעזבו אותנו הקיץ בזמן שהנתונים מראים דבר אחר לגמרי. אחרי שמונה מחזורים בעונה שעברה כבשנו 14 שערים. אחרי שמונה מחזורים העונה אנחנו כבר עם 20 שערי זכות. שישה יותר מאשר בעונה שעברה.

"השינוי לטובה הוא לא רק בכיבוש השערים. ספגנו העונה רק ארבעה שערים בשמונה מחזורים בעוד שבעונה שעברה ספגנו שישה באותה כמות של משחקים. אז לפני שבאים ומצהירים הצהרות, צריך לבדוק את הנתונים. גם באיסוף הנקודות היינו בעונה שעברה אחרי שמונה מחזורים עם 19 נקודות והעונה יש למכבי תל אביב כבר 20 אחרי שמונה מחזורים".

ובכל זאת, למרות הדברים האלה שהם עובדתית נכונים, מודים במכבי תל אביב שעדיין צריכה להיעשות עבודה כדי לשלב את השחקנים הזרים בחלק הקדמי. אתמול באצטדיון גרין עלו מהספסל יון ניקולאסקו, הליו וארלה וקרווין אנדראדה. במועדון מודים: "שלושתם עדיין צריכים להתאקלם יותר טוב והתפקיד של המאמן לקדם את זה. אנחנו משוכנעים שזה יקרה. הם שלושה שחקנים טובים וכאשר הם ייכנסו לעניינים אז יהיה עוד יותר קל ונבקיע יותר שערים".

עם המספרים קשה להתווכח, אבל לא הכל מושלם/מאור אלקסלסי

בקבוצה היו מרוצים מהשתלבותו של הייטור. המאמן ז'ארקו לאזטיץ' אמר אמש על הברזילאי: "הייטור הוא שחקן טוב. אנחנו יודעים את האיכויות שלו ובשביל זה הבאנו אותו". הבלם שיחק לצד רז שלמה במקום עלי מוחמד קמארה ולא מן הנמנע שהוא ימשיך בהרכב גם ביום חמישי באנגליה מול אסטון וילה בליגה האירופית.

באשר לבועטי הפנדלים שמתחלפים ממשחק למשחק הסביר אמש המאמן שלפני כל משחק הוא בוחר שני שחקנים שיבעטו ראשונים למקרה שיהיו פנדלים לטובת הקבוצה, וברגע שנפסקת כזו בעיטה הוא קובע מי מהם יבעט ראשון. לכן מבחינת המאמן הסרבי לא היה כאן סיפור.

לאזטיץ' ביקש גם אמש בשיחה עם התקשורת אחרי המשחק לא להתייחס לפרשת קמארה ונראה שגם הוא כבר ממתין לראות את סופה על מנת להתקדם ולשכוח מהאירוע שהעיב מאוד על המועדון בימים שלפני המשחק אתמול.

למה לשלם הרבה?

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

יפתח גם מול וילה? הייטור עם אבו פרחי/מאור אלקסלסי

מי שזכה למילים מפרגנות הוא טייריס אסנטה שרשם משחק טוב מאוד גם הגנתית וגם התקפית. בנוסף במועדון מקווים שהשיפור אצל אושר דוידה במחצית השניה יוביל לכך שהשחקן יפתח דף חדש בעונה הזאת אחרי שבמשחקים האחרונים הוא היה הרבה פחות טוב ממה שהיה בפלייאוף של העונה שעברה, אז כזכור היה אחד הטובים בקבוצה גם מבחינת כיבושים וגם מבחינת בישולים.

עוד זכה למילים חמות השוער רועי משפתי שבמחצית הראשונה לקח כדור מאוד קשה מול ריינה והשאיר את הקבוצה על תיקו מאופס בהפסקה. "מאוד חשוב שכאשר אנחנו לא כובשים נדע לשמור על הרשת שלנו ורועי שמר עלינו במחצית הראשונה. הוא ספג ארבעה שערים בלבד וזה נתון מצוין", אמרו בשורות הצהובים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully