וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

היכולת אולי מאכזבת, אבל בארה"ב טוענים: בן שרף חייב לשחק

ג'ד כץ כתב ב"ספורטס אילוסטרייטד" שג'ורדי פרננדס צריך להעניק לכל הרוקיז שלו דקות מרובות, כי "המטרה היא לא לנצח או לפתח את הוותיקים"

תיקתקנו, 30.10/ספורט1

בן שרף אמנם פתח בכל חמשת המשחקים הראשונים בקריירת ה-NBA שלו - הישג מרשים מאוד לכל הדעות - אך לפחות בתחילת הדרך, עושה רושם שהרכז הישראלי הצעיר עדיין מתקשה להשתלב בליגה הטובה בעולם. ב-18.2 דקות לערב, שרף מספק 3.2 נקודות (21.7 אחוז מהשדה, 16.7 אחוז ל-3, 66.7 אחוז מהעונשין), 2.2 ריבאונדים, 3.2 אסיסטים ו-1.6 איבודים לערב.

למרות זאת, בארצות הברית טוענים שזו הדרך היחידה להתפתח - גם עבורו וגם עבור ארבעת הרוקיז הנוספים. בעוד יגור דיומין גם כן מתקשה להיכנס לעניינים, נולן טראורה מתייבש על הספסל של ג'ורדי פרננדס, בעוד דני וולף ודרייק פאוול בכלל נשלחו לקבוצת הפיתוח של הנטס.

"שרף שיחק רק 12 דקות בהפסד לאטלנטה, דיומין רק 16", כתב ג'ד כץ ב"ספורטס אילוסטרייטד". "הנתונים הדלים מדאיגים, אך במקביל עולה השאלה - איך אפשר לפתח שחקנים צעירים כשהם מקבלים הזדמנויות כה מצומצמות? אמנם ניק קלקסטון, מייקל פורטר ג'וניור וקאם תומאס הציגו משחק טוב (69 נקודות ו-22 ריבאונדים משותפים), אך זו לא המטרה - הקבוצה לא אמורה לרדוף אחרי ניצחונות או לפתח את הוותיקים, אלא לבנות את הבסיס לעתיד".

בן שרף ברוקלין נטס/GettyImages

לטענת העיתונאי האמריקאי, "יכול להיות שהדברים ייראו רע עוד זמן מה, אך המאמן ג'ורדי פרננדס חייב לתת עדיפות לדקות לדיומין, שרף ושאר הצעירים, ברגע שכולם יהיו כשירים. נכון, חשוב לאזן בין דקות הצעירים לבין דקות הוותיקים - כדי לשמור על ערך טרייד פוטנציאלי ולספק מוצר תחרותי - אך כאשר שני הנכסים הצעירים והמבטיחים ביותר של המועדון (מלבד קאם תומאס) מקבלים את הכי פחות דקות בקבוצה, זו כבר נורת אזהרה אמיתית".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully