אחרי ארבעה ניצחונות יורוליג רצופים, נעצרה הערב (שישי) הפועל תל אביב באולם השלום והאחווה בפיראוס והפסידה לאולימפיאקוס החזקה 62:58, בתום סיום דרמטי. האדומים עומדים כעת על מאזן 2:6 - זהה לזה של ז'לגיריס קובנה והכוכב האדום בלגרד, שמקדימות אותם בפסגת הטבלה.
דימיטריס איטודיס קיבל דקות טובות מקולין מלקולם בפתיחה. היריבה הפכה ונטלה את היתרון עם ריצת 0:11 - ואז התחמם אנטוניו בלייקני, הוכיח פעם שלפרקים הוא אחד מכלי הנשק ההתקפיים הקטלניים ביבשת, וקבע יתרון דו-ספרתי. ואז - הכל השתנה.
אולימפיאקוס חזרה והפכה, בעיקר בשל רבע שלישי אומלל של האורחת (4 נקודות בלבד) ומשחק נפל של ואסילייה מיציץ' (3 מ-13 מהשדה). הכוכב הגדול אמנם התעורר סוף סוף במאני טיים עם שתי שלשות רצופות - אך לאחר מכן הוסיף שני איבודים גורליים שחרצו את גורל האדומים. גם אלייז'ה בריאנט (7 נקודות) ובלייקני (0 במחצית השנייה) לא הצליחו להושיע.
אלופת היורוקאפ תקווה להתאושש בשבוע הבא, עם משחק הרבה יותר נוח, לפחות על הנייר - מול דובאי, שתארח אותה בסראייבו.
סטטיסטיקה
קלעו להפועל תל אביב: אנטוניו בלייקני 13 (2 מ-7 מהשדה), קולין מלקולם 10, ואסילייה מיציץ' 10 (1 מ-2 ל-2, 2 מ-8 ל-3) ו-4 איבודים, אלייז'ה בריאנט 7 ו-8 ריבאונדים, דן אוטורו 6, ג'ונתן מוטלי 5, כריס ג'ונס 4, איש וויינרייט 3. תומר גינת (4 דקות), טאי אודיאסי (3 דקות) וטיילר אניס (דקה) שותפו ולא קלעו. בר טימור שוב לא שותף.
בלטו באולימפיאקוס: סשה וזנקוב 14, טיילר דורסי 11, ניקולה מילוטינוב 10 ו-13 ריבאונדים. אוון פורנייה הסתפק ב-3 בלבד (1 מ-11 מהשדה).
מהלך המשחק
רבע 1:
דימיטריס איטודיס העלה את החמישייה שהפכה לקבועה שלו ביורוליג - ואסילייה מיציץ', אלייז'ה בריאנט, קולין מלקולם, איש וויינרייט ודן אוטורו. מלקולם פתח היטב וקבע 2:7 מהיר, טיילר דורסי להט מנגד עם שתי שלשות ועזר להפוך ל-10:16 אחרי ריצת 0:11. מלקולם קטע את המומנטום הזה, מיציץ' קלע נקודות ראשונות, אנטוניו בלייקני עלה מצוין מהספסל והפך עם חמש נקודות רצופות, כשעוד שתיים של כריס ג'ונס העניקו לאורחת 18:21 בסיום הרבע הראשון.
רבע 2:
בלייקני המשיך בשלו, מוטלי קבע 17:24 ובלייקני 20:27, כחלק מריצת 2:15. מלקולם קבע יתרון שיא של 22:32, סשה וזנקוב עצר את המומנטום, אוון פורנייה צימק ל-32:27. אוטורו ענה באלי-אופ אך ניקולה מילוטינוב נתן את הטון בצבע והוריד ל-34:31. בלייקני צלף שלשה חשובה, ובתום המחצית הראשונה זה 33:39 להפועל תל אביב. בלייקני סיים אותה עם 13 נקודות ב-9 דקות, בניגוד ל-6 נקודות משותפות של מיציץ' ובריאנט (2 מ-11 מהשדה במשותף). תומר גינת לא שותף.
רבע 3:
מיציץ' המשיך להחטיא, וזנקוב ניצל זאת כדי לצמק ל-39:38. הדקות הבאות התאפיינו בשלל החטאות ואיבודים משני הצדדים, לפני שמלקולם סוף סוף מצא את הטבעת. טייסון וורד הפך ל-41:42, ובסיום רבע אומלל מבחינת הפועל תל אביב (בו קלעה 4 נקודות בלבד!) היא פיגרה 44:43.
רבע 4:
דונטה הול סיים אלי-אופ יפהפה והעלה את המארחת ל-43:48. כריס ג'ונס צימק ל-48:47, לפני שהול הגדיל מחדש ל-47:52. בריאנט צלף שלשה ראשונה במשחק, מוטלי השווה ל-52:52, 4:30 דקות לסיום, אך אלק פיטרס ו-וזנקוב השיבו את המארחת ל-52:58. מיציץ' התעורר עם שתי שלשות רצופות והשווה ל-58:58, דקה סיום, ואז החלה הדרמה הגדולה, כשגם השופטים סיפקו מספר שריקות מעוררות מחלוקת לטובת אולימפיאקוס: מיציץ' איבד, מיד חטף לפיטרס - ואז ביצע עבירת תוקף בהוצאת חוץ. וזנקוב נשלח לקו, דייק פעמיים וסגר עניין. זה נגמר ב-58:62 לאולימפיאקוס, אחרי שהפועל תל אביב סיימה את המחצית השנייה עם 19 נקודות בלבד.
