כנרת צדף מתרווחת על אחד הפופים במתחם הצ'יל אאוט שצמוד למגרשי הכדורגל באילת. לידינו עשרות עובדים מכל הארץ שהגיעו לשלב חצי הגמר של משחקי הכדורגל בספורטיאדה. משחקים 6 על 6 עם שערים קטנים. המאבקים בלתי מתפשרים. כולם רוצים להניף את הגביע. שחקני עבר כמעט בכל קבוצה. פרצופים מוכרים שכיכבו בליגת העל. 
זה זמן טוב לדבר על האירוע שמשך אליו דרומה בשבוע שעבר קרוב לעשרת אלפים עובדים ועובדות בתחרויות ספורט ב-16 ענפים. "3000 התחרו רק בכדורגל. 1500 בכדור רשת לנשים", מספרת צדף מנכ"לית מרכז הפועל שמנהלת ביד רמה את ארגון הספורטיאדה, לצד יושב הראש פרוספר בן חמו. שנתיים שהספורטיאדה לא התקיימה בגלל שישראל במלחמה. היא הייתה צריכה להתקיים קצת אחרי השבעה באוקטובר של 2023 אבל הטבח והמלחמה שנפתחה אחריו ביטלו הכל וכך היה גם לפני שנה. 
"זה היה מדהים", אומרת צדף. "לפני שנה חשבנו לקיים אבל ישראל נכנסה לעצימות מלאה מול חיזבאללה ורבים גויסו בצווי 8. לא היה טעם לקיים את הספורטיאדה לפני שנה. אלפים גויסו למילואים גם את הספורטיאדה הזו שהפיחה רוח שפיות באלפי עובדים ושימחה כל כך הרבה אנשים שחזרו לנורמליות של ספורט כאן בתחרויות היה צריך לתכנן עד הרגע האחרון. בסופו של דבר לקחת אחריות על הורדת עשרת אלפים אנשים לאילת כשהעיר סופגת כטבמים מתימן זה לא פשוט ואני יכולה לספר שבמשך חודש שלפני תחילת התחרויות אנחנו לא ישנו טוב בלילה. קיבלנו את כל האישורים מכלל הגורמים הביטחוניים ובכל זאת חששנו אבל בסוף אמרנו הולכים על זה".
למה מגדירים כאן את הספורטיאדה הזאת הטובה מבין כולן?
"אני חושבת שזה מגיע מהמקום המקצועי. זו הספורטיאדה הראשונה שמנוהלת על ידי אנשי ספורט. אנשים שאירגנו והיו שותפים לתחרויות גדולות בעבר כמו גל לוי שהיה מנכ"ל איגוד האתלטיקה. יש את אדם כהן שהיה מנכ"ל משחקי אס"א יש את מתן טורקניץ ויש לנו המון מתנדבים שריעננו את השורות. הסטנדרט שהיצבנו לעצמנו אמר דבר אחד כמו שאנחנו רוצים שיארחו אותנו לתחרויות ספורט ככה אנחנו נארח כאן את כולם. זה הסלוגן והמשפט שעמד לנגד עינינו ואני שמחה לראות שהמון אנשים מרוצים, מחייכים, שולחים הודעות, אומרים תודה על זה שהם יכלו לרדת לפה לאילת לארבעה ימים ובהם תחרויות ספורט שמנוהלות ומאורגנות ברמה הכי גבוהה שיכולה להיות".
תני לי דוגמא.
"קח את המקום שבו אנחנו יושבים עכשיו. מתחם הספורט כאן באילת. במשך שנים בעבר משחקי הקטרגל היו נערכים על אספלט ובלטות במגרשים שונים בעיר בבתי ספר, כשכולם צריכים לחפש שירותים וכולם צריכים לראות שהם לא הולכים למקומות שלא צריכים להיות בהם והנה פתאום זה פה בקרית ספורט כשאנחנו בעצמנו רכשנו את השערים שאתה רואה כאן במגרשי הדשא לטובת עיריית אילת. אני חושבת שבסוף האיכות והשינוי נמצאים בפרטים הקטנים זה מה שעושה את ההבדל. גם מתחם הצ'יל אאוט הזה שבו אנחנו יושבים עכשיו שאותו הקמנו לטובת העובדים עם כל הפינוקים שיש כאן בשבילם זה גם כדי להמחיש שאנחנו רוצים לתת להם את התחושה הכי טובה. לתת להם להרגיש הכי בנוח. בסופו של דבר הספורטיאדה היא לא רווחית. כל התקציבים חוזרים לטובת הארגון. הספורטיאדה היא אפילו גירעונית ומי שמשלים ומכסה את ההפרש זו ההסתדרות. המוטו הוא להחזיר בפרטים הקטנים בחזרה. אם זה דרך בקבוקי המים, הקרטיבים, המסאז'ים לספורטאים".
ספרי לי מה היה לפני ארבעה חודשים כשהחלה המלחמה עם איראן.
"אז באמת בחודש יוני זה לא היה פשוט בכלל וסימני השאלה היו גדולים אבל אני יכולה לומר לך שכמות הטלפונים שקיבלתי עם אנשים שביקשו שלא נעז לבטל ושנמתין שנחכה לראות איך הדברים מתפתחים הייתה עצומה. אנשים פשוט היו צמאים לספורטיאדה ואז היה אירוע קשה לפני כחודש פה באילת עם הכטב"ם שהביא לפציעה של הרבה אנשים וזו באמת הייתה החלטה לא קלה אבל יש כאן גם מוטיב כלכלי וכספי. יש התחייבות כלפי המלונות וקיבלנו החלטה אמיצה לצאת לדרך. כמובן בכפוף לכל ההנחיות הביטחוניות והאישורים המתאימים".
בקרוב תחזור היורוליג לשחק בישראל ושינו זוארץ מנסה להחזיר את הכדורגל. הספורטיאדה הזאת תרמה במשהו?
"אני יכולה לספר לך שאירחנו כאן נציגים מאוסטרליה ומאזרביז'אן וממדינות נוספות שבאו לראות איך עושים ספורט בישראל ואיך חוזרים לשגרה. הם באו גם כדי ללמוד איך לעשות אצלם במדינות שלהם משחקי ספורט ותחרויות לעובדים וגם כדי להפוך את הספורטיאדה לבינלאומית. זו אחת המטרות שלנו להחזיר את האנשים שיבואו להתחרות גם מחו"ל ואני חושבת שהאירוע הזה בהחלט תרם את חלקו. הוא היה מוצלח ויכול לסייע לכולם להחזיר את הספורט הבינלאומי לארץ".
מה הכי בלט בעינייך בימים האלה?
"מה שהכי ריגש היה לראות את הפנים והפרצופים של מאות אנשים שבאים ואומרים תודה. מחייכים, אומרים שהם לא נהנו ככה. אומרים שהיה להם כל כך כיף לראות את הארגון כאן. את התחרויות הכל מנוהל ברמה הגבוהה ביותר שאפשר. האמת הרגשתי כמו אמא גאה בזכות כל כך הרבה אנשים ובתוכם מאות מתנדבים כמעט 500 שעזבו הכל ובאו לפה בהתנדבות מלאה כדי לארגן, לשפוט בתחרויות זה מאוד שימח אותי".
ספרי על הפילוח בין נשים לגברים. הרי באולימפיאדה זה כבר 50 אחוז גברים ו 50 אחוז נשים.
"אנחנו כבר במקום הרבה יותר צמוד ממה שהיה בעבר. אז היו הרבה הרבה יותר גברים שמגיעים לפה. היום בזכות הכדור רשת מה שנקרא ליגת ממאנט אנחנו עם 1500 נשים שירדו לשחק כאן בתחרויות וזה נותן קצת איזון ל-3000 גברים שבאו לטורנירי הכדורגל. בכדורסל אנחנו 70 אחוז גברים ו-30 אחוז נשים. בענפים האישיים זה כמעט זהה. אנחנו כל הזמן מנסים להתפתח. השנה הבאנו את הפאדל שתפס חזק בארץ כפיילוט לקראת שנה הבאה ואנחנו כל הזמן רוצים לדחוף עוד ענפים. אני באתי מכדורגל נשים אז אומרים לי למה אין כאן כדורגל לנשים, אבל האמת היא שאין לי מגרשים זו הסיבה. אולי בעתיד דברים ישתנו".
איזה ענף יצטרף בשנה הבאה? 
"אנחנו נשחק בשנה הבאה תחרויות של כדורסל שלוש על שלוש גם גברים וגם נשים".
מה השאיפה הקרובה?
" להפוך את הספורטיאדה לבינלאומית ולקיים אותה פעמיים בשנה. אני רוצה לחבר בין קהילות יהודיות של האנשים העובדים מכל העולם. להביא אותם לפה לארץ להתחרות במסגרת קשרים שאנחנו נפתח ואחרי שהראנו כזה ארגון כאן אני לא מוצאת סיבה למה לא לקיים את הספורטיאדה פעמיים בשנה".

