"דני להצלה". כך סיכמו הבוקר (שלישי) באתר Blazer's Edge את ההופעה של דני אבדיה, ששוב היה שם עבור קבוצתו בניצחון על הלייקרס בלוס אנג'לס. "כשהמשחק היה צמוד ופורטלנד נזקקה לנקודות, אבדיה היה שם כדי להושיע", כתבו, "הוא קלע 5 מ־8 מחוץ לקשת והוביל את הקבוצה בנקודות... בכל פעם שההתקפה נתקעה במערך חצי מגרש, אבדיה סיפק את הסחורה. למזלנו, היה לנו אותו," נכתב באתר האוהדים הפופולרי.
ואכן, אבדיה המשיך הלילה (בין שני לשלישי) את פתיחת העונה המצוינת שלו, כשכיכב מול לוס אנג'לס לייקרס והוביל את קבוצתו לניצחון 108:122. פורטלנד שיפרה את מאזנה ל־2:2, כשהיא מנצלת את היעדרותם של שני כוכבי הלייקרס הפצועים, לוקה דונצ'יץ' ולברון ג'יימס, ומשיגה ניצחון חוץ מרשים בלוס אנג'לס - לילה בלבד אחרי שהפסידה בעיר המלאכים לקליפרס.
למרות שמדובר במשחק שני ברציפות (בק-טו-בק), אבדיה לא הראה שום סימני עייפות. הוא שוב הוביל את קלעי הבלייזרס עם 25 נקודות, כשהוא קולע 8 מ־17 מהשדה ו־5 מ־8 מהשלוש (ו־4 מ־4 מהעונשין). הישראלי פתח את המשחק בצורה לוהטת עם 5 שלשות רצופות, ושיפר את ממוצע הקליעה שלו מחוץ לקשת באופן ניכר.
מאמן פורטלנד הזמני, טיאגו ספליטר, שיבח את הקבוצה על המאמץ: "החוסן שהם הראו כשהיו עייפים, היכולת להמשיך וללחוץ במשחק שני ברציפות - זה היה מדהים", אמר ספליטר. "הם שיחקו עם לב, הוציאו מעצמם הכול".
פורטלנד הציגה גם משחק הגנה עיקש במיוחד, שכפה על הלייקרס 25 איבודי כדור, מה שאיפשר לה לפתוח פער משמעותי במחצית השנייה. הלחץ המתמשך של הבלייזרס הכריע את המשחק, בזמן שהלייקרס קרסו מהעייפות והיעדר הכלים ההתקפיים - כשהם שיקו גם בלי מרכוס סמארט וגיב וינסנט.
הלייקרס, שאיבדו את הכדור שוב ושוב, סבלו גם מערב קליעה חלש במיוחד מחוץ לקשת - רק 7 מ־27 (25.9%). אבדיה כמעט השווה את המספר הזה לבדו, כשקלע 5 שלשות, בעוד ג'רו הולידיי (4 מ־7) וג'רמי גרנט (3 מ־7) תרמו גם הם מבחוץ.
עם הופעה כזו, אבדיה ממשיך לבסס את מעמדו כאחד השחקנים המשמעותיים ביותר בפתיחת העונה של פורטלנד - והלילה בלוס אנג'לס הוכיח שוב למה. הביטחון שהוא צובר אולי גם עזר לו קצת בטראש טוק מול חברו לשעבר דיאנדרה אייטון, שעזב הקיץ את פורטלנד ועבר לליקרס. אבדיה לא ריחם עליו. "הם ללא ספק דיברו איתי טראש כל המשחק", אמר אייטון בחיוך, "ממש נתנו לי את בפרצוף, דני אבדיה אחרי כל זריקה שפשף לי את זה בפרצוף" (תרגום מילולי ל-kept rubbing it, המשיך להתרברב).
Deandre Ayton facing the Blazers:
— Oh No He Didn't (@ohnohedidnt24) October 28, 2025
"They definitely was talking crap to me the whole time. Deni Avdija, every shot he made he just kept rubbing it in" pic.twitter.com/jEmzydIshf
מנגד, אוסטין ריבס עשה כמיטב יכולתו כדי להשאיר את הלייקרס במשחק, כשקלע 41 נקודות - לילה אחד בלבד אחרי שקבע שיא קריירה אישי עם 51 נקודות במשחק בסקרמנטו. כעת ריבס צבר 143 נקודות בארבעת המשחקים הראשונים של העונה, ובכך השווה את שיאו של חבר היכל התהילה אלג'ין ביילור (1962) למספר הנקודות הרב ביותר בהיסטוריה של הלייקרס בשלב זה של פתיחת עונה.
"אני עייף, אבל בשביל זה אנחנו משחקים את המשחק", אמר ריבס לאחר ששיחק 39 דקות ותשע שניות, קלע 13 מ-22 מהשדה ו-3 מ-8 משלוש. "זה כיף. ברור שלא שיחקנו טוב כמו שרצינו הערב, אבל כמו שאמר ג'יי ג'יי רדיק אחרי המשחק, זה קשה כשיש רוטציה קצרה. היו חסרים לנו, לדעתי, שבעה שחקנים. אז שיחקנו חזק. שיחקנו מספיק חזק כדי לנצח, פשוט לא ביצענו כמו שהיינו צריכים כדי לנצח".
