משחקי המחזור השלישי בליגת העל בכדורסל יינעלו מחר (שני). בהיכל הטוטו בחולון תקווה הפועל חולון לשמור על פתיחת העונה הטובה שלה כשתארח את אליצור נתניה הצנועה. גם בהפועל באר שבע פתחו את העונה די טוב, והם יקוו להמשיך במומנטום במשחק ביתי נגד מכבי ראשון לציון, שטרם ניצחה אחרי שני משחקים.
הפועל חולון - אליצור נתניה (20:50)
אחרי מסע ארוך בנסיעה הלוך וחזור בשבוע שעבר לצרפת, וניצחון גדול באמצע, בהפועל חולון חוזרים לליגה מרוצים מאוד. הסגולים נמצאים במקום טוב מאוד בליגת האלופות, ובליגה ניצחון במחזור הראשון את הפועל ירושלים, והם יודעים שאת נתניה בבית הם צריכים לנצח ולהמשיך במומנטום החיובי. בחולון שחררו השבוע את ג'ורדן בון לגליל עליון לאחר שלא התלבש בשבועות האחרונים, וכעת לרשותו של דני פרנקו עומדים שבעה שחקנים זרים, כששניים מהם - נזייר ברוקס ודמיאן רוסר, עדיין לא נרשמו למשחקי הליגה העונה.
בתום דרמה גדולה בשבוע שעבר עלתה אליצור נתניה ל-1 בטור הניצחונות כשניצחה את מכבי רמת גן בתום שתי הארכות. הקבוצה של עידן אבשלום עדיין מתעצבת ומתייצבת תוך כדי תנועה. השבוע הודיעה הקבוצה כי איבדה את הגארד טריי קלווין, שהיה מצוין נגד חולון בגביע ווינר, עד לסיום העונה בשל פציעה, וצירפה את אפי טיומקין ממכבי רעננה. בקבוצה צפויים לשמור על אותו מבנה של זרים שניצח את רמת גן, גם במשחק החוץ בהיכל הטוטו.
הפועל באר שבע - מכבי ראשון לציון (18:40)
החבורה של רמי הדר נראתה טוב בניצחון בנס ציונה, ומגיעה למשחק ביתי נגד ראשון לציון כדי לפתוח את העונה ברגל ימין ורחוק מהתחתית. בבאר שבע מרוצים מהשתלבות של רוב השחקנים הזרים, כשהם מקווים כשגם הזר שהגיע אחרון, טארין טוד, ייכנס בתקופה הקרובה לעניינים. מי שפתח את העונה מצוין הוא יואב ויטלם שרשם במשחק הקודם שיא קריירה של 19 נקודות. לפני המשחק תקיים באר שבע טקס הוקרה לקפטן הקבוצה בעבר, בן אייזנהארט, שמשחק בשורות ראשון לציון. במסגרת הטקס תעלה באר שבע את הגופייה של אייזנהארט לתקרת הקונכייה.
אחרי הפסד נוסף, הפעם ביכולת משופרת להפועל תל אביב, במכבי ראשון לציון נחושים לרשום ניצחון ראשון העונה. הכתומים יוצאים דרומה מהמקום האחרון בטבלה, עם תחושה שהדברים לא בדיוק מתחברים וייתכן שיצטרכו שינויים, אבל יודעים שעדיף לעשות אותם אחרי ניצחון. ראשון לציון תופיע ללא גולן גוט שסובל משבר ביד, וככל הנראה גם ללא ליאור ברמן שגם נעדר מהמשחק הקודם. בהיעדרם עשוי ירון גולדמן לראות דקות ראשונות בליגה. מנגד די ג'יי ברנס שנפצע בהפסד בשבוע שעבר, צפוי לשחק אחרי שעבר טיפולים במשך כל השבוע.
