משחקי המחזור השלישי בליגת העל בכדורסל יימשכו מחר (ראשון). אחרי הניצחון הגדול על מונאקו, ופתיחת העונה המסחררת, תארח הפועל תל אביב את עירוני נס ציונה, אותה הביסה הפועל בקלות בגביע ווינר. שני משחקים נוספים יפגישו קבוצות עם ניצחון והפסד - בזיסמן תארח מכבי רמת גן את עירוני קרית אתא ובכפר בלום הפועל גליל עליון תפגוש את מכבי רעננה.
הפועל תל אביב - עירוני נס ציונה (20:00)
אחרי עוד ניצחון ענק, הפועל תל אביב חוזרת לליגה. החבורה של דימיטריס איטודיס לא חגגה יותר מדי את הניצחון הגדול על מונאקו ביום חמישי, כשכבר אתמול ערכה אימון קל והיום תגיע לישראל בשעות הצהריים המאוחרות, ותערוך אימון ערב בסגל שצפוי לשחק מחר. הפועל יצאה לארץ ללא חלק מהשחקנים הזרים שיקבלו מעט מנוחה ויעבדו בסופיה, כשהקבוצה תחזור להתאמן בבולגריה כבר ביום שני לקראת שבוע יורוליג כפול, שבוע שיחל במשחק ביתי נגד פרטיזן בלגרד ביום רביעי. מי שאמור להמשיך להיעדר מהמשחק הוא עוז בלייזר שנקע את הקרסול, לצד ים מדר וברונו קאבוקלו הפצועים שלא ישחקו.
אחרי שני מחזורים עירוני נס ציונה מחזיקה בתואר לא מחמיא - אחת משלוש קבוצות בלבד בלי ניצחון בליגת העל. הקבוצה של עמית שרף לא הצליחה לנצח את הפועל באר שבע במחזור הקודם, וכעת לפניה מספר משחקים קשים שיכולים להכניס אותה בשלב מוקדם של העונה לתחתית הבוערת. בעוד בנס ציונה מחפשים חיזוק במקום אנדרה קורבלו שייעדר לפחות עד דצמבר, וטי ג'יי קליין שיחמיץ מספר שבועות בעקבות קרע במפשעה, היא אמורה לקבל בחזרה במשחק הקרוב את טייריק סמית', כך שלרשותו של שרף יעמדו חמישה זרים. בקבוצה רוצים להיראות טוב בהרבה מהתבוסה להפועל בגביע ווינר לפני חודש וחצי.
מכבי רמת גן - עירוני קרית אתא (18:40)
פספוס גדול רשמה החבורה מזיסמן במחזור הקודם נגד אליצור נתניה. רמת גן לא הצליחה שלוש פעמים במהלך המשחק להכריע אותו, עד שנכנעה לבסוף לקבוצה הביתית אחרי שתי הארכות ודרמה גדולה וירדה למאזן 1:1. ברמת גן מאמינים שאחרי ההכנה הרעה שעברה עליהם לעונה, יש להם כעת סגל מספיק טוב כדי להימנע ממאבקי התחתית ולהיכנס לפלייאוף, אבל כדי לעשות זאת הם יצטרכו לדעת לשמור על הבית במשחק נגד קרית אתא. הקבוצה תקדיש את המשחק לחיילי מערך המילואים תושבי רמת גן ששירתו במלחמה, ובנוסף תארח במשחקים עולים חדשים שהגיעו לעיר בשנה האחרונה לכבוד יום העלייה לישראל.
קרית אתא עשתה את שלה במשחק הקודם כשהביסה בבית את גליל עליון, ואחרי ההפסד הצפוי במחזור הפתיחה להפועל תל אביב בחוץ, יוצאת לזיסמן למשחק שהוא סוג של מטרה בשבילה. החבורה של אלדד בנטוב שואפת השנה לא להיות חלק ממאבקי התחתית, ומאמינה מאוד בסגל שלה, אך היא יודעת שכדי לעשות זאת היא תצטרך לנצח גם במקומות לא פשוטים כמו בזיסמן. בקבוצה מאוד מרוצים מהשילוב בין השחקנים הזרים לישראלים הצעירים שיש לה, ומצפה לפחות להתמודד שווה בשווה עם רמת גן מחר.
הפועל גליל עליון - מכבי רעננה (19:50)
החבורה של גוני יזרעאלי הייתה בסגל חסר במיוחד במחזור הקודם בקרית אתא ולא היוותה יריב של ממש לקבוצת החוץ. בגליל הבינו שבמצבת השחקנים הקודמת יהיה להם קשה לעמוד במטרה שלהם לא להסתבך בתחילת העונה בתחתית, צירפו את יובל שניידרמן וג'ורדן בון מהפועל חולון, ולמשחק נגד רעננה שוב אמורים להיראות טוב יותר. מי שצפויים להמשיך להיעדר בקבוצה מכפר בלום הם שחר עמיר שסובל מפציעה בכתפו, ורז אדם שנעדר מפתיחת העונה.
במשך כמעט שלושה רבעים הייתה מכבי רעננה חזק בתמונה נגד מכבי תל אביב בהיכל מנורה לפני שהעומק והאיכות של הצהובים הכריע ורעננה נשארה רק עם המחמאות. ברעננה דיברו מיד לאחר המשחק כי הם מגיעים למשחק קריטי בכפר בלום, משחק שיכול לשנות לא מעט בדרך שבה יסתכלו בקבוצה על פתיחת העונה שלהם. ברעננה צפויים לשחרר בקרוב את הגארד ג'ייס טאונסנד שלא הרשים מאז שהצטרף, לאחר שכבר שחררו את אפי טיומקין לאליצור נתניה.
