משחקי המחזור השלישי בליגה הלאומית בכדורסל נמשכו היום (שישי) עם שני דרבים צפוניים. במשחק המרכזי הצליחה הפועל חיפה לצאת עם ניצחון בית גדול מרוממה על עירוני נהריה, ואילו במגדל העמק רשמה הקבוצה הביתית ניצחון חשוב על מכבי חיפה, שעדיין לא ניצחה מפתיחת העונה.
הפועל חיפה - עירוני נהריה 77:82
שתי הצפוניות הבכירות נפגשו ברוממה למשחק צהריים חם שלא אכזב. חיפה של רובן נייברגר פתחה טוב יותר, והוליכה בפתיחה, לפני שנהריה נכנסה לעניינים ובריצה לקראת המחצית ברחה ליתרון 34:41. חיפה, בהובלת שני השחקנים הזרים שלה חזרה לעניינים, ואף עלתה ליתרון לקראת סוף הרבע השלישי, כשהיא מושכת את המומנטום שלה גם לתחילת הרבע האחרון ובורחת ליתרון דו ספרתי מפתיע על הקבוצה של ניר קפלן. ווילסון האריס הוביל את הפועל חיפה עם 18 נקודות ו-7 ריבאונדים. 18 נקודות מנגד לעומר בן דוד בנהריה.
הפועל מגדל העמק - מכבי חיפה 79:87
דרבי צפוני נוסף, צנוע יותר, מסתיים עם ניצחון שני בשלושה משחקים של מגדל העמק, מכבי חיפה עדיין ללא ניצחונות אחרי שלושה משחקים. שתי הקבוצות הופיעו עם זר אחד בלבד, מגדל העמק בשל פציעה, חיפה אחרי שחרור של אח של ג'ארד הארפר, והירוקים הצליחו לייתר פער קטן בפתיחה עם משחק מצוין של ג'וש פרייס, שלא החזיק עד המחצית בו הוליכו רק 44:45. מגדל השתלטה על המשחק ברבע השלישי, דשון בורק היה מצוין, והקבוצה הביתית ברחה בדרך לניצחון קל ברבע האחרון. בורק הוביל את קלעי מגדל העמק עם 24 נקודות, עידן אלבר קלע 20 והוסיף 10 ריבאונדים. בחיפה הפציץ ג'וש פרייס 44 נקודות והוריד 14 ריבאונדים.
