וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספליטר יחליף את בילאפס בפורטלנד. כך נראתה החקירה נגד המאמן

עודכן לאחרונה: 23.10.2025 / 20:00

דרמה בארה"ב: מאמן פורטלנד מואשם בעבירות רמאות, עוזרו ייכנס לנעליו לפחות באופן זמני. ראש ה-FBI הצהיר על "מעצר היסטורי במסגרת מיזם פשיעה רחב היקף העוטף את ה-NBA ואת לה קוזה נוסטרה"

דאבל דריבל עונה 1 פרק 26/מערכת וואלה

דרמה ענקית ב-NBA, אחרי שני המעצרים שבוצעו היום (חמישי) על ידי ה-FBI. המעצר הגדול יותר הוא של מאמנו של דני אבדיה בפורטלנד טריילבלייזרס, צ'ונסי בילאפס, שנעצר בחשד למעורבות בהימורים בלתי חוקיים. המעצר התרחש כמה שעות אחרי שהקבוצה עלתה למשחק הראשון שלה בעונה.

במקביל נעצר שחקן מיאמי היט, טרי רוז'יר, שנמצא על הכוונת כבר תקופה ארוכה. כבר בינואר הודיעה ה-NBA שהגארד בן ה-30 נמצא תחת חקירה של הרשויות הפדרליות בקשר לפרשת הימורים על משחק מ-2023, בתקופה שבה שיחק בשארלוט הורנטס.

מי שיחליף את בילאפס כמאמן הבלייזרס - לפחות באופן זמני, כל עוד החקירה בעיצומה - הוא טיאגו ספליטר, שהצטרף במהלך הקיץ אחרי שאימן את פריז.

הנהלת ה-NBA לא ידעה על המעצרים הללו, שבוצעו על ידי האפ.בי איי, בחקירה מקבילה. בילאפס/GettyImages, Amanda Loman

יותר מ-30 בני אדם, כולל בילאפס ורוז'יר, נעצרו כחלק מחקירות פדרליות בנוגע להימורים ופעולות "זיוף ספורט" הקשורות למספר משפחות פשע גדולות, כך אמרו ראשי רשויות אכיפת החוק היום (חמישי).

"אנו כאן בניו יורק כדי להודיע ​​על מעצר היסטורי במסגרת מיזם פשיעה רחב היקף העוטף את ה-NBA ואת לה קוזה נוסטרה", אמר ראש ה-FBI קאש פאטל במסיבת עיתונאים בברוקלין.

ה-NBA שיתף פעולה עם החקירות של רושויות אכיפת החוק, אמר התובע במחוז המזרחי של ניו יורק, ג'וזף נוצ'לה. המעצרים נובעים משני מקרים גדולים הקשורים להונאה: אחד הקשור להימורי ספורט, והשני קשור ל"משחקי פוקר מזויפים", אמר נוצ'לה.

כתב האישום האחרון כולל 31 נאשמים שלכאורה "השתתפו בתוכנית ארצית" לזיוף המשחקים באמצעות "טכנולוגיית רמאות מתקדמת לגניבת מיליוני דולרים מקורבנות במשחקי פוקר מחתרתיים שהותקנו בסתר", אמר נוצ'לה. המשחקים שהתקיימו באזור ניו יורק גובו על ידי משפחות הפשע בונאנו, גמבינו וג'נובזה, אמר.

"פעולת ההימורים הבלתי חוקית לכאורה הזו גרפה קורבנות לא מודעים בעשרות מיליוני דולרים, ויצרה צינור פיננסי עבור לה קוזה נוסטרה כדי לסייע במימון וקידום פעילותם הפלילית המאורגנת", אמר עוזר מנהל ה-FBI בניו יורק, כריסטופר ראיה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה fiber ושדרגו את חווית הגלישה והטלוויזיה בזול!

בשיתוף וואלה פייבר

בילאפס, שנמצא בעונתו החמישית כמאמן הקבוצה, נעצר במדינת אורגון וצפוי להופיע לראשונה בפני בית המשפט ביום חמישי. כאמור, הוא מעורב ב"משחקי פוקר מכורים" שהיוו הונאה שגלגלה עשרות מיליוני דולרים שהגיעו לידי ארגוני פשע ומאפיות. "בילאפס נועד למשוך מהמרים לאתרי פוקר, במשחקים שהיו מכורים מראש", נמסר במסיבת העיתונאים על החקירה. המעורבים חשודים שקיבלו מידע בעזרת עזרים טכנולוגיים, והמהמרים שהפסידו כסף נסחטו ואוימו אם לא שילמו בזמן.

על פי שאמס שארנייה מ-ESPN, החקירה נגד בילאפס נמשכת כבר שמונה חודשים, וראש ה-FBI, קאש פאטל, מעורב באופן אישי בחקירה. כמו כן, ההערכה היא שעוד מעצרים צפויים בהמשך סביב הפרשה.

הנהלת ה-NBA לא ידעה על המעצרים הצפויים הללו, שנוהלו על ידי האפ.בי איי. כאמור, הליגה כבר חקרה בעבר את השחקנים מאליק ביזלי וטרי רוז'יר - אבל רוז'יר נוקה מחשד, ולכן משחק כיום במיאמי היט. הפרשה של ביזלי עדיין בחקירה של הליגה, אך לפחות היום, ביזלי לא נעצר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully