הוועד האולימפי הבינלאומי התייחס הערב (שישי) לסירוב של אינדונזיה להנפיק אשרות למשלחת הישראלית לקראת אליפות העולם בהתעמלות אמנותית. בהודעה נכתב: "בעולם שספוג קונפליקטים ופילוג, הוועד האולימפי הבינלאומי עומד איתן באמונתו שספורט חייב להישאר מגדלור של תקווה - כוח שמאחד את העולם כולו בתחרות שלווה. זוהי ליבת תנועת האולימפיזם, ומקורה בעקרונות היסוד של האולימפיזם, כפי שהודגש לאחרונה שוב על ידי הוועד המנהל.
"לפיכך, קיבל בדאגה רבה את הידיעה שממשלת אינדונזיה סירבה להנפיק אשרות כניסה לנבחרת ההתעמלות האמנותית של ישראל - כולל לספורטאים ואנשי צוות - לקראת אליפות העולם ה-53 בהתעמלות אמנותית, שאמורה להיפתח ב-19 באוקטובר 2025 בג'קרטה. עמדת ה-IOC ברורה ועקרונית: כל ספורטאי, קבוצה וגורם מקצועי כשיר חייבים לקבל אפשרות להשתתף בתחרויות ואירועים בינלאומיים ללא כל אפליה מצד מדינת המארחת, בהתאם לאמנה האולימפית ולעקרונות היסוד של אי-אפליה, אוטונומיה ונייטרליות פוליטית המנחים את התנועה האולימפית.
"לפיכך, זו אחריות ישירה של מדינת המארחת, של מארגני האירוע ושל הגופים הספורטיביים הרלוונטיים לוודא שעיקרון זה נשמר במלואו, ושהרשויות במדינה המארחת מספקות את כל הערבויות הנדרשות מבעוד מועד. עמדה זו חודדה והובהרה על ידי הוועד האולימפי פעמים רבות לאורך השנים.
"מאז שנודע ל-IOC על המצב באליפות העולם בהתעמלות אמנותית, פעל הוועד בכל הדרגים ובקשר ישיר עם איגוד ההתעמלות הבינלאומי, חבר הוועד האולימפי באינדונזיה, הוועד האולימפי הלאומי והממשלה האינדונזית, בניסיון לקדם פתרון. לצערנו, פתרון טרם נמצא. הוועד האולימפי מצר מאוד על הסיטואציה, במיוחד לאחר הצעד המרשים לקראת הסכם שלום שראינו בוועידת השלום שהתקיימה במצרים, בה השתתף נשיא אינדונזיה. סוגיית אינדונזיה תידון בפירוט בפגישה הבאה של הוועד המנהל, על כלל ההיבטים והצדדים המעורבים.
"הספורט חייב להישאר מרחב בטוח שבו ספורטאים יכולים להגשים את חלומותיהם - וספורטאים לעולם לא צריכים לשלם את המחיר על החלטות פוליטיות".
יעל ארד, יו"ר הוועד האולימפי הישראלי, הגיבה להודעה: "אני מברכת על ההצהרה החשובה של הוועד האולימפי הבינלאומי, שמתייצב לצד הספורטאים שלנו ולצד ערכי הספורט האולימפי ודוחה את ההתנהלות הלא ראויה של אינדונזיה וכל השותפים לשערוריית הויזות שמסכנת את המרקם הכל כך מיוחד של התנועה האולימפית. אני מודה לנשיאה קירסטי קובנטרי ולמנכ"ל כריסטוף דה קפר שעבדו לאורך כל המשבר באופן אינטנסיבי כולל ב 48 שעות האחרונות בניסיון של הרגע האחרון לשנות את רוע הגזירה. ליבי עם הספורטאים והמאמנים שנמנעה מהם היכולת להתחרות. הספורט העולמי מאוחד מקיר לקיר בהבנה שההתנהלות הזו היא מסוכנת לערכי התנועה ואין לי ספק שיעשה צדק עם המעורבים".