במועדון ספורט אשדוד מנסים להכשיר את הבלם ניר ביטון למשחק מול בית"ר ירושלים ביום שני (20:00, ספורט1). ביטון סובל מכאבי גב חזקים כבר עשרה ימים ובימים האחרונים הוא אינו מתאמן בצורה מלאה. בקבוצה מקווים כי הוא יוכל לעמוד לרשותו של המאמן חיים סילבס לקראת המחזור הקרוב.
מי שהיה אמור לחזור לפעילות אחרי שהחלים מפציעה ברגלו הוא מאור ישילירמק, אבל בימים האחרונים הוא נזקק לפרוצדורה רפואית אחרת, שבעטיה הוא לא יהיה זמין לקבוצה לקראת בית"ר ירושלים, כך שהחזרה שלו לפעילות תידחה.
אשדוד תחסר כמובן את אדיר לוי, אחד משחקני הבית המבטיחים, שקרע את הרצועה הצולבת בברכו ולמעשה סיים את העונה. לוי היווה פתרון טוב לעמדת הקו השמאלית במערך של שלושה בלמים וכעת יצטרך סילבס לאלתר פתרונות. בהיעדרו, אחת האפשרויות היא הכללתו של רז מאיר שחתם בקבוצה במהלך הפגרה, אבל ספק רב אם המגן הימני שיכול לשחק כמגן שמאלי, יהיה בכלל זמין כבר ליום שני להרכב.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
בקבוצה כאמור ינסו למצוא פתרונות אחרים לאור ריבוי השחקנים החסרים. כמו כן הקשר ישראל קול צפוי להמשיך ולהיות השחקן השמיני מבין הזרים שאינו נרשם לסגל, מאחר שהוא סובל מפציעה ובכל מקרה רועי גורדנה שמשחק על המשבצת הזאת נמצא בתקופה טובה וסילבס יעדיף שוב לפתוח איתו כקשר אחורי. באשדוד ימשיכו להישען על השחקן הטוב שלהם מתחילת העונה יוג'ין אנסה. כמו כן מי שאמור להמשיך ולהוות איום כלפי היריבות הוא אורי עזו שכבש שער נפלא במשחק האחרון.


