אכזבה גדולה בהפועל ירושלים אחרי ההפסד אמש (רביעי) לבקסי מנרסה הקטאלנית 101:94 במסגרת המחזור השלישי ביורוקאפ. בעקבות ההפסד ירדה הקבוצה אל המקום השמיני בבית א' עם ניצחון אחד ושני הפסדים, רחוק מהמקומות שבהם היא שואפת להיות במהלך העונה.
בירושלים באו בטענות קשות לצוות השיפוט בסיום המשחק. המאמן יונתן אלון הורחק כ-4 דקות לסיום, כשהספרדים ביצעו את המהפך שלהם. "ברכות למנרסה על הניצחון. אם שחקן שלהם אומר לי בפירוש שהוא עושה 'פלופים' והשופטים שולחים אותם 40 פעם לקו, זה אומר הכל", אמר המאמן הירושלמי המתוסכל.
ירושלים שלטה בהתמודדות, כשהיא מוליכה לאורך כמעט 36 דקות ברציפות. הקבוצה קיבלה יכולת מצוינת משלושת השחקנים המובילים שלה בתקופה האחרונה - ג'סטין סמית' שקלע 23 נקודות, וג'ארד הארפר וקאדין קרינגטון שכל אחד מהם תרם 21 נקודות. אך חוץ משלושתם, וקסיוס ווינסטון שתרם 11 נקודות ב-10 דקות, שאר השחקנים לא נכנסו טוב למשחק.
המהלך שהכעיס את אלון הייתה שריקה ל-3 זריקות עונשין לטובת פאלמר המקומי, שהעלתה את מנרסה ליתרון לקראת הסיום. "הייתה תחושה שגם אם נשחק פה חודש לא ננצח את המשחק, השופטים פשוט הלכו איתם בצורה לא הגיונית", אמרו בירושלים לאחר ההתמודדות, "חבל שמשחק כל כך חשוב מוכרע בצורה כזאת". בסך הכל עמדה מנרסה 40 פעמים על הקו לעומת 15 זריקות בלבד של ירושלים.
בקבוצה יחזרו לישראל לקראת המשחק נגד הפועל חולון במוצאי שבת, ולאחר מכן ייצאו בחזרה לבלגרד למשחק נוסף במסגרת היורוקאפ, הפעם נגד ורוצלאב הפולנית. אוסטין ווילי ישוב עם הקבוצה לישראל אחרי שחבר אליה רק בשלישי, ושיחק אתמול 13 דקות בלבד.