וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גם אם יחטוף חמישייה, זו החלטה נכונה: על החלפת פרץ בגלזר

14.10.2025 / 16:05

אחרי שתי חמישיות רצופות, רן בן שמעון היה חייב לעשות שינוי. גם אם עומרי גלזר, שבדיוק כמו דניאל פרץ לא זוכה לשחק בקבוצתו, לא יצדיק את חזרתו להרכב, אין ספק שהמאמן הלאומי עשה מהלך נבון: למען הנראות, המסר לשחקנים ובעיקר לקראת הקמפיין הבא

תיקתקנו, 13.10/ספורט1

מקובל לקבוע שהחלפת שחקן בשחקן תצדיק את עצמה רק אחרי המשחק, שהרי אתה לא באמת יודע כמאמן אם צדקת בהחלטה שלך לפני שהמשחק החל, אבל עוד לפני שיעלה הערב עומרי גלזר לחימום, בטרם יחל המשחק באודינה, ההחלטה של רן בן שמעון להציב אותו בין הקורות במקום דניאל פרץ היא החלטה נכונה.

החלטה נכונה. פרץ וגלזר באימון/מאור אלקסלסי

ראשית, בגלל הנראות. דניאל פרץ סיים בשבת בנורבגיה משחק שני ברציפות שבו הוא סופג חמישה שערים. מול איטליה לפני חודש בדברצן, החמישייה הייתה פחות עליו מאשר מול נורבגיה, אבל זה לא משנה. גם אם מרבית השערים לא היו באשמתו, יש רגע שבו מאמן צריך לקבל החלטה, ולו רק בשביל הנראות. אחרי הכול, אתה מחזיק סגל של שחקנים איכותיים בנבחרת, ויש רגע שבו אתה צריך להגיד: "עכשיו זה התור של השוער המחליף, שבא ומתאמן בכל התכנסות, ומגיעה לו הזדמנות - ולא רק בגלל פציעות".

עומרי גלזר הוא שוער איכותי. לא במקרה הגיע עד הכוכב האדום בלגרד, וגם אם הוא לא משחק שם, הרי שדניאל פרץ לא משחק בהמבורג, והדבר הופך את שניהם לשווים. גלזר יותר מנוסה, עבר יותר דברים בכדורגל, ולבטח יש גם פרמטרים שבהם הוא טוב יותר מפרץ. אחרי שתי חמישיות, בן שמעון היה חייב לעשות שינוי. כך שזה בכלל לא משנה אם עומרי גלזר יצדיק הערב את הכנסתו לשער.

אבל לא רק בזה מסתכם הצדק שבשינוי. בסופו של דבר בן שמעון צריך גם להסתכל הלאה, לקמפיין הבא של מוקדמות יורו 28, שם הוא יצטרך את פרץ. אם השוער היה עולה הערב באיטליה ומסיים עם עוד חמישייה, זה היה פוגע בו מאוד לקראת הקמפיין הבא. איש לא היה שוכח לו את זה, והיה לו הרבה יותר קשה להיכנס לשער בפעם הבאה שהנבחרת הייתה מתכנסת לקראת קמפיין גדול.

אגב, עוד בטרם מוקדמות היורו, הנבחרת תתחיל את דרכה בטורניר החשוב יותר, והוא ליגת האומות. כן, שוב ליגת האומות, שתחל בעוד 11 חודשים, ודרכה ניתן להשיג כרטיס ליורו. לנבחרת ישראל, במצבה הנוכחי, יש סיכוי גבוה יותר להשיג כרטיס ליורו 28 דרך ליגת האומות מאשר דרך מוקדמות היורו, שמהם שוב יהיה קשה מאוד להשיג את הכרטיס המיוחל.

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

לא יכול להתלונן. פרץ/GettyImages, Robbie Jay Barratt - AMA

וחוץ מזה, יש עוד סיבה. בסופו של דבר רן בן שמעון צריך לזכור שהנבחרת צריכה גם משהו אחר לקראת המשחק הערב על כר הדשא. אצל שחקני השדה אין לו יותר מדי אופציות לשינויים. זו התכנסות מאוד בעייתית, עם המון פצועים, שחקנים שלא הגיעו או כאלה שעזבו בגלל בעיות בריאותיות תוך כדי. ועל מנת לזעזע, גם עמדת השוער, אחרי התבוסה לנורבגיה, חייבת להיות אחת העמדות שבהן יעשה המאמן שינוי.

אם זה יצליח לו, נדע רק בתום המשחק הלילה באודינה. אבל כאמור, עוד לפניו זו הייתה ההחלטה הכי נכונה שבן שמעון היה צריך לעשות. דניאל פרץ גם לא יכול להתלונן שהמאמן הלאומי לא הלך איתו עד הסוף, כאשר רבים טענו שהוא צריך להחליף אותו כבר אחרי החמישייה שספג בחודש שעבר מאיטליה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully