הפועל תל אביב נחתה אתמול (שני) בספרד לקראת המפגש עם ולנסיה, אך יממה לפני המשחק עדיין לא ברור באילו תנאים הוא יתקיים. ביום ראשון הודיעו מנרסה וטנריפה כי יארחו את הפועל ירושלים ובני הרצליה, בהתאמה, בדלתיים סגורות, וגם ולנסיה עשויה ללכת בעקבותיהן.
לפי הודעת המועדון הספרדי, לא יימכרו כרטיסים לקהל הרחב לקראת המשחק שייערך מחר (רביעי, 21:30), אך על פי סוכנות הידיעות "EFE", לא מן הנמנע שגם המשחק הזה יתקיים ללא קהל כלל.
החלטות אלו מתקבלות על רקע המחאות שפרצו בספטמבר האחרון במהלך מרוץ האופניים "וואלטה אספניה", בעקבות השתתפות קבוצה ישראלית, כמחאה על פעולות ישראל בעזה. מאז, נדמה כי מועדונים ספרדיים נוקטים משנה זהירות במשחקים מול קבוצות מישראל.
בוולנסיה, כמה ארגונים מקומיים קראו להפגין מחוץ לאולם בערב המשחק, תוך שהם מאשימים את ישראל ברצח עם ודורשים להרחיק קבוצות ישראליות מהמפעלים האירופיים.
בוולנסיה מדגישים כי הם נמצאים בקשר רציף עם הרשויות המקומיות וכי "שיקולי ביטחון הם בראש סדר העדיפויות". ההחלטה הסופית לגבי אופן קיום המשחק צפויה להתקבל בתוך שעות ספורות.