מאמן נבחרת ישראל, רן בן שמעון, צפוי לבצע מספר שינויים בהרכב של נבחרת ישראל במשחק החוץ מחר (שלישי, 21:45) מול איטליה - ביחס להרכב שפתח נגד נורבגיה בתבוסה 5:0. המאמן שהציב את אוסקר גלוך כחלות מדומה וספג על כך לא מעט ביקורת מכיוון ששחקן אייאקס התקשה מאוד בתפקיד, יעלה הפעם עם חלוץ טבעי - תאי בריבו שהועדף על פני דור תורג'מן. התחרות בין השניים הייתה צמודה, אבל המאמן עדכן את השחקנים שהוא החליט לבחור בחלוץ פילדלפיה יוניון.
מעבר לכך יהיו כמה שינויים נוספים. עומרי גלזר יתפוס את המקום בין הקורות במקום דניאל פרץ ובמרכז ההגנה ניקיטה סטוינוב או מתן בלטקסה יחליפו את עידן נחמיאס שנפצע. מהאימון המסכם עולה שאלי דסה ימשיך ב-11, כמו גם ענאן חלאילי ואליאל פרץ.
למרות התבוסה של ישראל 5:0 לנורבגיה לפני כמה ימים, באיטליה לא מקלים ראש בחבורה של רן בן שמעון לקראת המשחק מחר באודינה. איטליה התקשתה מאוד מול ישראל לפני כחודש, לפני שגברה עליה 4:5 בהונגריה והבלם ג'אנלוקה מאנצ'יני, שחזר לסגל אחרי היעדרות קצרה, אמר היום: "אני מכיר את מנור סולומון, שיחקתי נגדו לפני כמה שנים כשהוא היה בשחטאר דונייצק. ישראל נבחרת טובה מאוד מבחינה התקפית".
גם ג'נארו גאטוזו שזוכר היטב את המותחן בהונגריה, אמר היום ש"המשחק יהיה שונה מזה נגד אסטוניה לפני כמה ימים. לישראל יש שחקני התקפה טובים מאוד ונהיה חייבים להיזהר".
מואיז קן שנפצע והוחלף מול אסטוניה, שוחרר מהסגל ואלסנדרו באסטוני בחוץ בגלל כרטיסים צהובים. המאמן יבצע כמה שינויים ולפני הדיווחים בארץ המגף, כנראה ינטוש את המערך 4-4-2 ויעבור ל-3-5-2. לגאטוזו יש כמה התלבטויות: אנדרה קמביאזו או לאונדרו ספינאצולה על כל הקו הימני, פיו אספוזיטו או ג'אקומו רספאדורי ליד מתאו רטגי בחוד, ומאנצ'יני או מתאו גאביה במרכז ההגנה.
הרכבי הקבוצות
מוקדמות המונדיאל - בית ט'
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 נורבגיה8 8 0 0 5-37 24 2 איטליה8 6 0 2 12-21 18 3 נבחרת ישראל8 4 0 4 20-19 12 4 אסטוניה8 1 1 6 21-8 4 5 מולדובה8 0 1 7 32-5 1
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
המשחקים הנותרים בבית ט':
14.10 איטליה - ישראל
14.10 אסטוניה - מולדובה
13.11 נורבגיה - אסטוניה
13.11 מולדובה - איטליה
16.11 ישראל - מולדובה
16.11 איטליה - נורבגיה


