נבחרת ישראל תתארח מחר (שבת, 19:00) באוסלו למשחק חוץ קשה במיוחד נגד נבחרת נורבגיה במסגרת מוקדמות מונדיאל 2026. מוליכת הבית עומדת על מאזן מושלם עד כה של חמישה ניצחונות בחמישה משחקים, כולל 2:4 על נבחרת ישראל בסיבוב הקודם.
הערב, מאמן הנבחרת, רן בן שמעון, דיבר במסיבת העיתונאים לקראת המשחק המאתגר מול הנורבגים יחד עם הקפטן אלי דסה.
"במשחק כדורגל לפעמים יש דברים מצחיקים ואגרסיביים, זה נורמלי להיאבק מול השחקנים. לחצנו ידיים אחרי המשחק והכל בסדר", סיפר אלי דסה בנוגע למפגש האחרון עם הנורבגים. "אנחנו שמחים להיות פה, אנחנו מרגישים בנוח ובטוחים. עבורנו זה נורמלי להיות תחת אבטחה כבדה. כדורגל צריך להיות כיפי, לפעמים אנחנו זקוקים ליותר אבטחה. מקווה שנרגיש טוב ככה גם אחרי המשחק".
על האפשרות שישראל תודח מהתחרויות של אופ"א: "אי אפשר להתעלם מהדברים האלה, אבל לא היה לי חשש שמשהו כזה יקרה. כדורגל לא צריך לכלול פוליטיקה. כדורגל צריך להיות כוח שמאחד בין אנשים. אני שמח שאופ"א ופיפ"א קיבלו את ההחלטה הנכונה".
על האפשרות שישראל תחרים קבוצות פלסטיניות: "אנחנו בכדורגל ואנחנו צריכים להיזהר כשאנחנו מדברים על פוליטיקה. צריך לדבר יותר על כדורגל. בתקשורת תמיד מחפשים את הנושאים הצהובים, אבל אני כדורגלן ולא פוליטיקאי. באתי להתעסק בזה. אני שמח לייצג את המדינה שלי, יש לי אפשרות לפעמים להגן על המדינה שלי. בפעם האחרונה ששיחקנו פה היה מתוח מאוד".
על המשחק אמר לקפטן: "יש פה דור שחקנים מדהים, זהב. יהיה קשה ואנחנו חייבים ורוצים את הנקודות האלה. אנחנו מצפים למשחק הכי קשה בבית. נורבגיה בחוץ זה המשחק הכי קשה. נצטרך להיות מוכנים לעשות הגנה במשך 90 דקות. יש שחקנים התקפיים יוצאים מן הכלל לנורבגיה. נקווה לתוצאה טובה מחר. אודגור? הוא שחקן חשוב עבור נורבגיה, אבל רמת השחקנים בנבחרת גבוהה מאוד. אנחנו קצת שמחים שהוא לא ישחק. נצטרך את אוסקר גלוך ומנור סולומון מחר בשיאם. הכי חשוב מחר זה לנצח ולהראות שהמשחק מול איטליה לא היה בטעות".
על הולאנד אמר: "אני חושב שהוא החלוץ הטוב בעולם, כאב ראש עבור כל שחקן הגנה. נצטרך להיות במיטבנו כדי לעצור אותו. נזדקק גם לקצת מזל כדי לעצור אותו".
על החזרת החטופים: "יש התרגשות גדולה בכל ישראל לקראת שחרור החטופים, ואני מקווה שככה בכל העולם. ברגע שהם בדרך חזרה אנחנו מאוד שמחים, ואנחנו נשמח להעניק להם מתנה לחזרה".