החל מסוף חודש דצמבר, בעוד כחודשיים וחצי יחזרו, לבית הדין המשמעתי העונשים הכבדים על עבירות של גזענות בכדורגל. הנהלת ההתאחדות קיבלה את הבקשה של פיפ"א והסדירה שינויים בתקנון שיאפשרו לבית הדין להטיל עונשים הרבה יותר משמעותיים על קבוצות שהקהלים שלהן ינהגו בצורה גזענית.
היום (חמישי) פסק בית הדין המשמעתי קנס בגובה של עשרת אלפים שקל כנגד מכבי תל אביב על קריאות גזעניות במשחק מול בני סכנין באצטדיון דוחא לפני פחות משבועיים. הקנס ניתן גם כי מכבי תל אביב לא הורשעה בקריאות גזעניות במשך שנה שלמה וזה היה מקרה ראשון העונה ואחרי זמן רב, אבל בעיקר כי עדיין לא נכנסו לתוקף הקנסות הכבדים יותר שאותם כאמור ישית בקרוב בית הדין בחזרה על הקבוצות.
רגיל (6) 111
19:30

בוכום

דינמו דרזדן
בוכום בכושר מעולה. עם שלושה ניצחונות רצופים וארבעה ניצחונות בחמישה משחקים, מועמדת לנצח בקלות את דרזדן החלשה שבכושר גרוע.
יתרון (6) 181
21:15

אולימפיאקוס

פאריס באסקטבול
(9.5+)
אין הרבה קבוצות שיגרמו לאולימפיאקוס לסבול כמו פאריס. הקצב של הצרפתים הקשה מאוד על היוונים בעונה שעברה וגם במפגש ביניהן הערב האורחת תתיש את אולימפיאקוס, שגם סובלת מחיסרון בקו האחורי. פאריס לכל הפחות תעמוד בליין
רגיל (6) 201
21:30

מיינץ

הופנהיים
מיינץ פתחה את העונה בצורה חלשה מאוד ומדורגת במקום הלפני אחרון עם ניצחון בודד בלבד העונה. מנגד הופנהיים נמצאת במקום השישי והיא מגיעה בכושר טוב עם ארבעה ניצחונות רצופים. פערי היציבות והאיכות בין שתי הקבוצות ניכרים ואני חושב שהופנהיים תמשיך את המומנטום החיובי ותנצח את המשחק
כזכור, לפני כשנתיים נכנסה הוראת שעה לכדורגל הישראלי לפיה העונשים יהיו יותר מתונים ואולי אף מקלים לקבוצות. עונשים משמעותיים זזו הצידה והקבוצות זכו להקלות אחרי פעילות ויוזמה שהייתה בהנהלת ההתאחדות לכדורגל.
כעת, באשר לקריאות גזעניות, תירשם החמרה משמעותית ועונשים כספיים גדולים יושתו בהתחלה ובהמשך יהיו עונשים של סגירת יציעים במשחקי בית ואף משחקים ללא קהל. בהתאחדות לכדורגל העבירו לקבוצות מסרים שהן חייבות לידע את הקהלים שלהן בדבר השינוי החל מסוף שנת 2025.


