כינוס שופטי ליגת העל אתמול (רביעי) התמקד בשני נושאים מרכזיים. הראשון, ריבוי העבירות הקשות באחרונה שלא זכו למענה של כרטיס אדום על ידי השופט המרכזי על כר הדשא. שני מקרים זכורים במיוחד: עבירה חריפה של שחקן בני סכנין על עידו שחר וזו של קינגס קאנגווה על קשר הפועל תל אביב, פלקאו.
במקרה הראשון בסכנין, נקרא השופט המרכזי אוהד אסולין על ידי שופט המסך שניר לוי עם המלצה לכרטיס אדום. אסולין לא איבחן במגרש את העבירה על שחר ככרטיס אדום למרות שהיא הייתה מאוד ברוטלית. במקרה של קאנגווה, השופט המרכזי בטרנר, דוד פוקסמן, לא חשב שיש מקום לכרטיס אדום וגם שופט המסך לא המליץ לו זאת, אבל הוועדה המקצועית קבעה בתחילת השבוע שזאת הייתה טעות לא להוציא לקשר הפועל באר שבע כרטיס אדום.
אלה שני מקרים שבהם נדרשה ענישה חמורה יותר ועל כך קיבלו אתמול השופטים דגשים.
רגיל (2) 134
19:00

הפועל חדרה

מכבי הרצליה
חדרה אחרי מבוכה גדולה מאוד אחרי הדחה מול שדרות. מסוג המשחקים שיכולים לפגוע קשות בקבוצה. הרצליה רצה טוב העונה, והיא אחרי 2 ניצחונות חוץ רצופים וללא הפסד מאז אוגוסט. הרצליה אמורה לנצח פה
יתרון (2) 210
20:30

בית"ר ירושלים
(1+)

הפועל באר שבע
המשחק המרכזי של המחזור מפגיש בין שתי קבוצות במומנטום חיובי. בית"ר עם חמישה ניצחונות בשישה משחקים, באר שבע הפסידה רק פעם אחת העונה. המארחת לא ניצחה את ב"ש בטדי כבר יותר מעשור - גם הערב היא תתקשה, והאורחת תנצח בקושי, אבל תנצח
יתרון (2) 272
21:45

לאציו

קליארי
(1+)
לאציו נמצאת בתקופה טובה, בעיקר יציבה הגנתית. האורחת עד כה לא מצליחה לייצר מומנטום חיובי, ומתקשה מאוד במשחקי החוץ. נגד לאציו זה לא ייראה שונה עבור קליארי
רגיל (3) 135
19:45

נאפולי

איינטרכט פרנקפורט
נאפולי בכושר נהדר ודומיננטית מאוד בבית, בעוד פרנקפורט במומנטום שלילי וההגנה שלה לא מוסיפה לה. נאפולי תשמור על הנקודות בבית
בנוסף, הייתה אתמול התמקדות בנושא אחר והוא ההמתנה הממושכת מול המסך אחרי ששופט מרכזי נקרא אליו. הדוגמה העיקרית הייתה זו של אסולין במקרה המדובר של עידו שחר. הוא צפה באירוע זמן רב - למעלה מדקה - ואת זה לא רוצים לראות באיגוד השופטים. השאיפה היא שהדברים יהיו הרבה יותר מהירים, בטח כשיש אירועים מאוד ברורים כמו שתי העבירות האלה על כר הדשא.
באיגוד מצפים להקפדה עם כרטיסים אדומים בעבירות חמורות ולביצוע מהיר יותר של הקשר בין השופט המרכזי לשופט המסך כאשר השופט המרכזי ניגש אליו עם המלצה לשנות את החלטתו.


