אלונה ברקת פרסמה היום (שלישי) פנייה פומבית לאוהדי הפועל באר שבע וביקשה מהם לחדול מקריאות גזעניות. הקבוצה מבירת הנגב תעמוד היום לדין בגלל קריאות "מוחמד מת" במשחק נגד בני סכנין.
ברקת כתבה: "אני מבקשת לפנות אליכם, רגע לפני יום כיפור, היום הקדוש שבו עוצרים להתבונן פנימה, לבקש סליחה ולבחור בדרך של תיקון.
"אני גאה בכך שהמועדון שלנו הוא הרבה מעבר למועדון כדורגל, מקום שמחבר בין אנשים מכל שכבות החברה, על גווניה השונים, משלל דתות ולאומים, מתוך אמונה אמיתית בכוח הספורט ליצור גשרים, לחזק את הערבות ההדדית ולהוביל לדו קיום אמיתי וכנה. אני גאה בכך שאנחנו מוכיחים זאת פעם אחר פעם, במעשים.
"דווקא בשל כך, כואב לי מאוד על כך שבעת האחרונה היינו עדים, בין היתר, להתנהגות חמורה ובלתי מתקבלת על הדעת, בשום צורה, מובן ואופן, במספר מקרים. למשל, הקריאה האיומה 'מוחמד מת'. זוהי לא דרכנו ולדברים מסוג זה של התנהגות גזענית אין מקום ואין סלחנות: לא ביציעים, לא בקהילה שבנינו יחד במאמץ רב, לא בבית האדום ולא בשום מקום אחר".
רגיל (1) 30
13:30

ורונה

פארמה
גם ורונה וגם פארמה שקועות בתחתית הטבלה, פתחו רע מאוד את העונה ובעיקר - מתקשות להשיג נקודות. במפגש ישיר ביניהן אין פייבוריטית אמיתית כשאף אחת לא טובה מהשנייה. תיקו
רגיל (1) 88
16:00

לידס

אסטון וילה
לידס, שמדורגת במקום ה - 16, תארח את אסטון וילה שנמצאת במקום השישי ומציגה יכולת טובה, אך מתקשה במשחקי החוץ עם ניצחון אחד בלבד. בהתחשב בזה נראה שמצפה לנו משחק מאוזן, ולהערכתי הוא יסתיים בחלוקת נקודות.
רגיל (1) 183
18:30

סט. פאולי

אוניון ברלין
שבעה הפסדים רצופים ספרה סט. פאולי לפני היציאה לפגרה כשהיא מתחת לקו האדום, אבל היום היא מארחת את אוניון ברלין שהשיגה רק 5 נקודות יותר ממנה ומתקשה מאוד בחוץ. אין הרבה משחקי בית שסט. פאולי חייבת לנצח - את המשחק הזה היא יודעת שהיא חייבת
רגיל (1) 283
21:45

אינטר

מילאן
אינטר תארח את הדרבי כשהיא מוליכה את הטבלה, בעוד מילאן מגיעה מהמקום השלישי ובפער של שתי נקודות בלבד. זהו מפגש לוהט ומאוזן במיוחד, וכפי שזה נראה, המשחק צפוי להיות צמוד מאוד. להערכתי, הוא יסתיים בתיקו.
ברקת המשיכה: "התופעות האלה גורמות לנזק גדול הן מבחינה מקצועית, תדמיתית וכלכלית. לא נאפשר לשנות את ה-DNA של המועדון, לא ניתן לערער את המרקם החברתי שבנינו יחד בעמל רב ולא נסכים שיוטל צל על המועדון ועל ערכיו ופועלו, כמו גם על הרוב המוחלט של אוהדינו הנפלאים.
"ביום כיפור אנו מייחלים ומבקשים למחילה. לצד התחינה אנו מחויבים להתחייבות מחודשת והיא להיות טובים יותר. אני קוראת לכם, לכולכם, להצטרף אלינו למסע הזה: להרים קול מעודד, לשיר, לתמוך, לשמוח, להתעצבן ועוד, אך בשום אופן לא לתת במה או מקום להתנהגויות בלתי מקובלות. בכוחנו, יחד, להבטיח שנוסיף להיות מקום של גאווה, אהבה, קבלת האחר ושייכות לכולם. בשם המועדון ובשמי, אישית, אני מבקשת מכולנו לפתוח את השנה החדשה בדף נקי ומאוחד.
"ניפגש כולנו ביום שבת, אחרי יום כיפור, ונתרכז בדבר אחד, שהוא החשוב: לעודד את הקבוצה שלנו מהחימום ועד שריקת הסיום. אני מאחלת לכל אחת ואחד צום מועיל וגמר חתימה טובה ומייחלת כמו כל עם ישראל לחזרתם המהירה של חטופינו השבויים בעזה ולשלום חיילנו.
"שלכם, אלונה ברקת".


