בדמיון יוצא דופן העונה הזו מזכירה את עונת 2013/14 אז פתחו מכבי תל אביב והפועל באר שבע את העונה עם ארבעה ניצחונות ברצף. מכבי תל אביב הגיעה אז למחזור החמישי במטרה לעשות ניצחון חמישי ברצף אבל כשלה עם תיקו מול מס אשדוד באיצטדיון הי"א. זו הייתה העונה של פאולו סוזה כמאמן הקבוצה ובסיומה היא זכתה באליפות.
גם הפועל באר שבע הגיעה אז לפני 12 שנים למחזור החמישי עם ארבעה ניצחונות וחיפשה את הניצחון החמישי ברצף. הפועל באר שבע יצאה אז למשחק חוץ מול מכבי חיפה ולא הצליחה לגבור עליה. אלישע לוי היה אז המאמן ואת המשחק היא סיימה בתיקו מאופס.
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
בסיום אותו מחזור לא היו מכבי תל אביב והפועל באר שבע עם 100 אחוזי הצלחה. כל אחת שמטה כאמור במחזור החמישי שתי נקודות יקרות, כך ששתיהן לא עמדו במשימה ולא הצליחו להישאר מושלמות בתום המחזור החמישי. מכבי תל אביב כבר כשלה אתמול ושוב לא תהיה עם מאזן מושלם אחרי חמישה מחזורים. להפועל באר שבע ששוב תפגוש במחזור החמישי את מכבי חיפה יש עדיין סיכוי להיות עם חמישה ניצחונות ברצף ועם שאיפה להמשיך את הרצף ולא להסתפק בחמישה ניצחונות, אבל בשביל זה היא צריכה הערב לנצח בחיפה.
אגב מאותו משחק בקרית אליעזר נשאר אופיר דוידזאדה היחיד שיפתח הערב גם בהפועל באר שבע כפי שעשה לפני 12 שנים. במכבי חיפה פתח אז אלון תורג'מן שיישב על ספסל הפועל באר שבע הערב.


