מבול השערים של החודש הראשון בליגת העל נרגע במחזור החמישי, אבל תופעה אחרת נמשכה ביתר שאת ומציגה נתונים חסרי תקדים, שאל מולם מחווירות גם חמש הליגות הבכירות באירופה. עד כה, עונת 2025/26 בליגת העל היא עונת המהפכים. והמספרים יוצאי דופן.
המשחק המרכזי הערב (שני, 20:30) בין מכבי חיפה להפועל באר שבע, יהיה המשחק ה-35 של העונה. ב-12 מ-34 המשחקים שנערכו עד כה, המנצחת עשתה את זה רק אחרי שנחלצה מפיגור. מדובר ב-35.3 אחוזים. כן, ביותר משליש מהמקרים, הקבוצה שהובילה במשחק לא רק שלא ניצחה, אלא גם יצאה ללא נקודה.
בשבת היו לא פחות משלושה מהפכים - כולם של האורחות: מכבי נתניה על הפועל ירושלים בטדי, מ.ס. אשדוד בנתניה מול עירוני קרית שמונה ובית"ר ירושלים בגרין על חשבון מכבי בני ריינה. שלושת המקרים הללו הצטרפו לשלושה מהפכים במחזור הפתיחה, שלושה במחזור השלישי (כולל מהפך על מהפך בניצחון הדרמטי של הפועל תל אביב על בית"ר ירושלים) ושלושה גם במחזור הרביעי. יוצא הדופן הוא המחזור השני, בו לא הייתה קבוצה שהוליכה והפסידה, אם כי בני ריינה שמטה פעמיים את היתרון מול הפועל תל אביב שחילצה 2:2 בתוספת הזמן.
לשם השוואה, באותו שלב בעונה שעברה היו רק שלושה מהפכים בליגת העל. המהפך ה-12 במספר נרשם רק בסיבוב השני, כשמכבי תל אביב נחלצה מפיגור 2:0 בבלומפילד וגברה 2:3 על מכבי פתח תקוה במחזור ה-15. לפני שתי עונות, המהפך ה-12 הגיע במחזור ה-13 שנעל את הסיבוב הראשון (הפועל באר שבע באשדוד) ובעונת 2022/23 זה קרה רק במחזור ה-16 (בית"ר ירושלים על סקציה נס ציונה).
המצטיינת בתחום עד כה היא הפועל תל אביב, שביצעה כבר שלושה מהפכים וסך הכול השיגה 10 נקודות ממצבי פיגור. רק נזכיר שבעונת הירידה שלהם, האדומים הציגו את המאזן הגרוע בליגה בתחום הזה, עם נקודה אחת בלבד לאחר שפיגרו (תיקו ו-15 הפסדים).
מכבי תל אביב ידעה לנצח בשני המשחקים בהם פיגרה, ואילו מכבי נתניה ומ.ס. אשדוד השיגו את כל הנקודות שלהן במשחקים בהם ספגו ראשונות. הקבוצה היחידה שטרם נקלעה לפיגור העונה היא מכבי חיפה שתארח כאמור הערב את המושלמת היחידה הפועל באר שבע, לה היה קאמבק מרשים עוד במחצית הראשונה מול מכבי נתניה במחזור הפתיחה.
הנפגעת הראשית של התופעה היא הפועל ירושלים, שהפסידה בכל חמשת המחזורים, אבל בשלושה משחקים זה קרה לאחר שהובילה. לבני ריינה, עירוני קרית שמונה ועירוני טבריה זה קרה פעמיים.
יתרון (3) 88
19:45

קיירט אלמאטי
(3+)

ריאל מדריד
חקני קייראט צפויים להילחם על כל כדור במשחק , שלחלקם הוא הכי גדול בקריירה, וגם אם יפסידו — הסיכוי לתבוסה גדולה נמוך.
יתרון (3) 125
20:45

אנאדולו אפס

מכבי תל אביב
(8+)
מכבי פותחת את העונה כשהיא מאוד נחלשה, ועם לא מעט בעיות מובנות בסגל. אנאדולו איכותית מאוד, ולמרות שהמשחק בפודגוריצה, הטורקים ירצו לשלוח מסר. שווה ללכת עם הטורקים
כדי להבין עד כמה הנתונים חריגים, כדאי להביט על הליגות הבכירות באירופה. בבונדסליגה הגרמנית שוחקו עד כה 45 משחקים, ובהם היו בסך הכול ארבעה מהפכים. אחד יותר מההספק של הפועל תל אביב לבדה או של השבת האחרונה בליגת העל.
באיטליה היו חמישה מהפכים ב-48 משחקים, בצרפת היו שישה כאלה ואילו אנגליה עלתה לשבעה בעקבות הניצחונות של אסטון וילה וארסנל ביום ראשון, ונצמדה לליגה הספרדית שגם שם היו שבעה מהפכים עד כה. הרבה פחות מהכמות שמספקת ליגת העל, וזאת למרות מספר רב יותר של משחקים (בלה ליגה למשל כבר נערכו 69 משחקים).
האם המגמה הזו תימשך?