וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברצלונה השוותה שיא היסטורי: "לואיס אנריקה צריך לפחד מלאמין ימאל"

עודכן לאחרונה: 28.9.2025 / 21:53

הקטלאנים כבשו זה משחק 44 ברציפות - לראשונה מאז 1944. הכוכב הצעיר "חזר בענק": "אף אחד לא מסוגל לעשות את מה שהוא עושה"

תיקתקנו, 28.9/ספורט1

במשך 58 דקות התקשתה ברצלונה לפצח את ההגנה של ריאל סוסיאדד. אלא שאז לאמין ימאל קם מהספסל, ובחלוף 61 שניות סיפק מבצע טיפוסי באגף ימין שהסתיים בהגבהה לרחבה, ובנגיחה של רוברט לבנדובסקי את מה שהתברר כשער הניצחון. הקטלאנים הפכו פיגור 1:0 ל-1:2, שהעלה אותם לפסגת הטבלה.

עד הסיום סיפק ימאל עוד שלל מהלכים עוצרי נשימה באגף ימין, והזכיר כמה היה חסר - וכמה קטלנית ברצלונה כשהוא על כר הדשא. נגד פריז סן ז'רמן ביום רביעי הקרוב הוא כבר אמור לפתוח. הכוכב הצעיר סופר ארבעה בישולים העונה ב-275 דקות - כמו ויניסיוס, שעשה זאת ב-502 דקות. "אף אחד לא יכול לעשות את מה שהוא עושה", כתבו ב"מארקה". "הוא חזר מפציעה - ובענק. לואיס אנריקה צריך לפחד".

הקטלאנים הפכו פיגור לניצחון בפעם השלישית העונה - יותר מכל קבוצה אחרת בחמש הליגות הבכירות באירופה - אך ב"מארקה" מודאגים מכך: "זה לא סימן טוב, ברצלונה צריכה להיזהר כי היא לא תוכל להפוך את כל המשחק". על הדרך, רשמה בארסה משחק 44 ברציפות בו היא מוצאת את הרשת - ובכך השוותה את שיא המועדון שלה מ-1944. שיא כל הזמנים, אגב, שייך לריבר פלייט: 96 משחקים רצופים כאלה, מ-1939 עד 1939.

חוזר לעניינים, לצערה של פריז סן ז'רמן. לאמין ימאל/GettyImages, Judit Cartiel

האנזי פליק סיכם ואמר: "זה היה ניצחון קבוצתי, כולם פה יודעים לשחק בלי הכדור ולעבוד קשה. זה הגיע לנו. זה היה משחק קשה נגד יריבה חזקה. אני אוהב את הצורה בה שיחקנו. מחר נתחיל להתכונן לפריז".

דרו בן ה-17, שקיבל את הקרדיט ורשם הופעת בכורה בהרכב, התרגש: "השחקנים והמאמן ניסו להרגיע אותי, הם אמרו לי שאני יודע מה אני עושה באימונים. זה נתן לי ביטחון".

רוני ברדג'י, שקיבל אף הוא את חולצת ההרכב: "צריך להמשיך לנצח ולהאמין בעצמנו, אנחנו נרגשים לקראת המשחק שבדרך. היה תענוג גדול לשחק מול הקהל הזה, אני שמח על הניצחון, אלה שלוש נקודות חשובות".

ז'ול קונדה, שכבש את שער השוויון, אמר בסיום: "אני שמח מאוד בשביל לאמין. ב-25 הדקות האחרונות קצת סבלנו יותר מדי. מצבים נייחים? היינו טובים בזה כבר זמן מה, אבל מרכוס רשפורד ורוני ברדג'י הצטרפו ועזרו לנו בזה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully