לפחות לפי התקשורת הבינלאומית, האפשרות שהכדורגל הישראלי יודח על ידי פיפ"א ואופ"א תופסת תאוצה. בכירים בהתאחדות לכדורגל ובמשרד הספורט טוענים כי אין כוונה לערוך הצבעה דרמטית, אך הנושא לא יורד מסדר היום.
משרד התרבות והספורט מסר היום (חמישי): "שר התרבות והספורט מיקי זוהר פועל בשבועות האחרונים מאחורי הקלעים באינטנסיביות יחד עם ראש הממשלה נתניהו ויו"ר התאחדות לכדורגל בישראל שינו זוארץ מול הגורמים המקצועיים בעולם הספורט לבלימת המהלך להדחת ישראל מאופ"א. הצעד הנכון כעת לפעול באחריות מול גורמי המקצוע ולא לצאת בהצהרות, וכך פועלים כל הגורמים המעורבים במאמצים. בהמשך נתייחס לדברים".
ראש האופוזיציה יאיר לפיד הוסיף: "אם ישראל תודח ממפעלי הכדורגל העולמיים זה יהיה עוד רגע של שפל בלתי נתפס בצונאמי המדיני ששוטף אותנו. מול קמפיין יעיל של שונאי ישראל עומדת ממשלה חולה, חסרת יכולת וחסרת מעוף, שמובילה אותנו להיות מדינת מנודה. זה ממש לא חייב להיות ככה. אפשר היה לעצור את המפולת הזאת. ישראל חייבת ממשלה חדשה".