וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נשיא לה ליגה נגד אופ"א: "האם אין אוהדי ברצלונה במיאמי?"

חאבייר טבאס מבקר את מעורבות הארגון בהחלטה על העברת המשחק נגד ויאריאל לארה"ב, ומדגיש את הצורך בהרחבת שוק הכדורגל האמריקאי

שערי השבוע של ספורט1/ספורט1

חאבייר טבאס, נשיא לה ליגה, הבהיר שוב כי הוא תומך בהעברת המשחק בין ויאריאל לברצלונה למיאמי בדצמבר הקרוב. למרות ההתנגדות הרבה מצד אוהדים ובכירים בענף הכדורגל ברחבי העולם, כולל ראשי אופ"א, שעדיין לא הכריעו בבקשת ההתאחדות הספרדית, טבאס טוען כי העברת המשחק לארצות הברית נועדה גם למען אוהדי הקבוצות.

בטקס הפורום העסקי הבינלאומי לכדורגל אמר טבאס: "אנו מצפים להחלטה מהירה של אופ"א לקידום האסטרטגיה להעברת המשחק לארצות הברית. זוהי הזדמנות להיכנס לשוק האמריקאי, שהוא השוק השני בגודלו אחרי ספרד. המשחק עצמו הוא רק תירוץ לצורך הגדלת ערך התחרות".

יגיעו לארצות הברית? טבאס פועל כדי שזה יקרה/GettyImages

טבאס התייחס גם לעניין האוהדים בארצות הברית, שמשלמים עבור צפייה במשחקי הליגה הספרדית: "אני לא רואה בכך בעיה, אלא יתרון. מדובר במסורת שאנו מרחיבים לארצות נוספות, כך שאוהדים ברחבי העולם יוכלו לצפות במשחקים. לפני 20 שנה האוהדים היו בעיקר ביציע, היום יש לנו קהל וירטואלי רחב ברחבי העולם. האם אין אוהדי ברצלונה במיאמי? לוויאריאל יש 50 בתי ספר לכדורגל בארצות הברית, ו-10 מהם בפלורידה. הם לא אוהדים?".

כמו כן, טבאס הביע ביקורת על כך שאופ"א היא הגוף שאמור לאשר את ההעברה, וטען כי מדובר ב"עיוות משמעותי" בשוק התחרות, שכן ליגת האלופות היא המתחרה העיקרית של לה ליגה בזכויות השידור, ורבים מהמועדונים משתתפים בשתי התחרויות. "ההחלטה צריכה להתקבל על ידי גוף שאינו מתחרה ישיר, ולא על ידי אופ"א, שיש לה אינטרסים משלה," אמר טבאס.

במקביל, גם בהתאחדות האיטלקית ממתינים להחלטת אופ"א, לנוכח רצון מילאן לארח את קומו בפרת' שבאוסטרליה בשבוע השני של פברואר 2026.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully