וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הגיע פנדל למכבי חיפה בדרבי? "ההתערבות השגויה" של שופטי המסך

עודכן לאחרונה: 22.9.2025 / 11:57

הוועדה המקצועית של איגוד השופטים שוב ביקרה את התנהלות שופטי המסך בדרבי, וטוענת: השופט כלל לא היה צריך להיקרא לבחון את המקרה ב-VAR

תקציר: הפועל חיפה - מכבי חיפה 1:1/ספורט1

הוועדה המקצועית של איגוד השופטים התייחסה היום (שני) שוב לאירועי הדרבי החיפאי אתמול בין מכבי חיפה להפועל חיפה, ושוב קבעה על שגיאה בהתנהלות צוות השיפוט.

לאחרי שהוועדה הבהירה ששחקן הפועל חיפה ג'אבון איסט אמור היה להיות מורחק בגלל התנועה המגונה לעבר אוהדי מכבי חיפה - הוועדה פרסמה סרטון שבו שומעים את השיחה בין שופט המשחק לבין שופטי המסך, אחרי טענות לפנדל לזכות מכבי חיפה מאחר שעבדולאי סק נדחף ברחבה.

שופט המשחק הוזעק לבחון את המקרה, ובמהלך השיחה שופטי המסך הבהירו לו שאין צורך בפנדל. הוועדה קבעה שהייתה "התערבות שגויה" של שופטי המסך: "בדקה ה-85 לאחר עבירה דו צדדית ברחבה, שופט המסך המליץ לשופט המרכזי לבחון את האירוע במסך ולשרוק לעבירה לזכות ההגנה. יודגש כי על פי פרוטוקול שיפוט המסך, במידה ויש עבירה שמחייבת עונשין אך לפני כן בוצעה עבירה של שחקן תוקף, יש לקרוא לשופט הראשי להמליץ לו על עבירה להגנה ולהציג בפניו את שתי העבירות על מנת שיקבל את ההחלטה הסופית. הוועדה קובעת כי במקרה הנ"ל מכיוון שהעבירות מתבצעות בו זמנית ולא השפיעו ישירות על מהלך המשחק או יכולת התוקף לשחק בכדור מדובר בהתערבות שגויה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully