העולה החדשה הפועל פתח תקוה קיבלה אתמול (שלייש) סוג של "וולקאם" אמיתי לליגת העל, אחרי שהובסה בביתה 4:0 על ידי האלופה מכבי תל אביב. למרות שהתוצאה מעט משקרת והצהובים עבדו קשה מאוד, בעיקר במחצית הראשונה, פערי האיכות והעוצמות בין הקבוצות בלטו כמעט לאורך כל המשחק, ורק גדלו ככל שהוא התקדם.
זה היה משחק שני של פתח תקוה בתוך שלושה ימים ואחרי הניצחון נגד מכבי נתניה בשבת, נאלץ המאמן עומר פרץ לעשות רוטציה בהרכב שלו, גם מתוך מחשבה לקראת המשחק הקרוב נגד בני ריינה בשבת, שיהיה השלישי של הקבוצה בשמונה ימים.
לא מעט שחקנים אכזבו ביכולת לעומת מה שציפו מהם, בעיקר מרבית הזרים בחלק הקדמי, קלה, צ'אפיוקה סונגה וגם ג'יימס אדניי, שנכנס כמחליף אך לא הורגש.
רגיל (3) 34
08:00

סיאול אי לאנד

הוואסאונג
שתי הקבוצות מרבות לסיים את המשחקים האחרונים שלהן בתיקו ומשדרות לא מעט חוסר יציבות. המארחת פייבוריטית בצדק, אבל אפשר לראות כאן חלוקת נקודות
רגיל (3) 43
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המארחת לא ניצחה כבר למעלה מחודשיים והיא נראית רע. גימפו הפסידה רק אחד מ-10 האחרונים שלה, והיא גם מצויינת בחוץ. האורחת אמורה לנצח פה
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 45
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המפגשים בין השתיים לא מניבים יותר מדי שערים ובאופן כללי שתי הקבוצות לא בתקופה טובה התקפית. גם המפגש ביניהן היום לא צפוי להיות יותר מדי אטרקטיבי. שער אחד לכל היותר
יתרון (3) 222
21:00

ריגה
(6.5+)

א.א.ק. אתונה
ריגה נחלשה מאוד מהעונה שעברה. א.א.ק אתונה עם שחקנים איכותיים יותר וצפויה לנצח בפער של לפחות 7 נקודות.
רגיל (3) 270
21:45

באלה טאון

קונאס קוואי
באלה טאון חלשה בביתה. ניצחון ביתי אחד בחמישה משחקים. קונאס אחרי ניצחון על לאנלי מועמדת לנצח.
מנצחת כולל הארכות (3) 318
23:08

דטרויט טייגרס

סיאטל מרינרס
במצב של 1:1 בסדרה ואחרי שני משחקי חוץ, דטרויט תארח את סיאטל הלא יציבה. היא תנסה והיא יכולה בביתה להשיג ניצחון ביתי חשוב.
יתרון (4) 261
21:05

הפועל תל אביב

מכבי תל אביב
(8+)
הפועל תל אביב פייבוריטית ברורה במשחק הזה ובצדק, עם עליונות ויתרון בכל עמדה על מכבי תל אביב שפתחה רע את העונה החדשה. אבל הצהובים יבואו לשחק קודם כל על כבודם, וזה יספיק להם כדי לפחות לעמוד בליין
"צריך שהרבה מאוד דברים יקרו ויתחברו כדי להביא תוצאה נגד מכבי תל אביב, מה שכן, ניסינו לעשות את זה לפחות בדרכנו", אמר המאמן פרץ בסיום. "הגול הראשון היה קצת מעצבן, כי זו טעות לא מחויבת והם מענישים אותך על כל טעות. העוצמות שלהם הן אדירות, לראות אותם בטלוויזיה זה נראה מדהים מצד אחד, אבל כשאתה מגיע לגובה הדשא, אתה רואה איכויות מדהימות, פיזיים בצורה אחרת, אינטנסיביים מאוד וצריך הרבה דברים שיתחברו. אני שמח כי לא באנו להתבטל, אבל ככל שהדקות עברו, בטח אחרי שהם הובילו, הפערים נראו עוד יותר גדולים. אכזבה אותי הצורה שבה הגבנו אחרי שספגנו את הגול השלישי, ניסינו להניע את הכדור וכבר היה 0:3, אז היינו מאוד נאיביים בעשר הדקות האחרונות והגול הרביעי היה מיותר מאוד והיינו צריכים להעיף את הכדור".
על השינויים בהרכב: "רצינו רגליים טריות. ידענו שיהיה לנו קשה מאוד להתמודד אחרי המשחק נגד נתניה ולהביא את אותם שחקנים להרכב. הראש גם חשב כבר קדימה לכיוון ריינה. אנחנו יודעים שכל מי שמשחק אצלנו, כולם זו אותה רמה, אז ניסינו לעשות סוג של רוטציה".
"אני מאוד גאה במה שהיה פה", המשיך פרץ. "אני רואה את המשחקים של מכבי ואני רואה איך קבוצות משחקות נגדה. כל אחד יכול לנצח בדרך שלו, לא נזוז מהדרך שלנו. אני תמיד אומר שעדיף להפסיד בדרך שלנו, ולא לבוא להמציא משהו אחר. בסוף מדובר באיכויות ברמה אחרת, אבל אני לוקח הרבה דברים טובים. קיבלנו שיעור טוב, כי הצלחנו לעשות כמה דברים יפים, מול יריבה כזאת, זה אומר שנוכל לעשות את הדברים האלה, מול קבוצות בדרג שלנו והראינו את זה נגד נתניה. איכזב אותי הסיום של המשחק ויש הבדל אם זה 0:3, או 0:4. יש הרבה דברים טובים, יש מועדון, יש קבוצה, יש התנהלות טובה ויש עוד הרבה דברים טובים".
פרץ נשאל האם זה לא היה יומרני לשחק בדרך שלו מול קבוצה כמו מכבי תל אביב והשיב: "יש קבוצות שמלכתחילה לא משחקות נגד מכבי תל אביב, ומגיעות מלכתחילה בשביל לחזור אחורה ולא להניע כדור. בסופו של דבר התוצאה תהיה זהה. אני לא בא למשחקים בשביל לסבול מהדקה הראשונה ועד הסיום. אני מעדיף בראייה שלי, נאיבי או לא, מעדיף לנסות להלחיץ קצת את מכבי תל אביב, שלא ירגישו בנוח. לבוא ולהקטין את עצמך ולהתבנקר מהדקה הראשונה, התוצאה תהיה זהה ורק תרגיש עוד יותר לא טוב עם עצמך. זו לא הדרך שלי ולא הדרך של המועדון".