וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הישראלים מתחילים את אליפות העולם במרתון ומקווים למדליה

13.9.2025 / 16:22

לונה צ'מטאי ומאור טיורי יתחרו הלילה, והתקווה הגדולה היא לפודיום במרתון הגברים יממה לאחר מכן. שמונה ישראלים ישתתפו באליפות העולם בטוקיו

סיכום השבוע של ספורט1/ספורט1

שמונה אתלטים ישראלים, חמישה גברים ושלוש נשים, יייצגו את ישראל באליפות העולם באתלטיקה שנפתחה היום (שבת) בטוקיו שביפן. הראשונות להשתתף הלילה 1:30 שעון ישראל יהיו שתי המרתוניסטיות לונה צ'מטאי סלפטר ומאור טיורי. השתיים יפתחו את התחרות עבור ישראל במרתון כאשר 24 שעות לאחר מכן בלילה שבין ראשון לשני ובאותה השעה, ירוצו שלושת המרתוניסטים מארו טפרי - סגן אלוף העולם מהאליפות שנערכה לפני שנתיים בבודפשט - ואיתו גשאו איילה, סגן אלוף אירופה השנה, ואיימרו עלמייה.

עוד בין האתלטים, מלבד המרתוניסטים, ישתתפו בלסינג אפריפה ב-200 מטר ביום רביעי ויונתן קפיטולניק בקפיצה לגובה, המוקדמות כבר מחר. אצל הנשים תהיה גם אדווה כהן בריצה ל 3000 מטר מכשולים.

אפריפה אלוף אירופה עד גיל 23 ממש באחרונה, ינסה לרוץ טוב יותר מאשר במשחקים האולימפיים בפריז ויעשה את הכל כדי לפלס לעצמו מקום מהמוקדמות לחצי הגמר. אפריפה, שמתאמן כבר למעלה מחצי שנה בהולנד, שיפר באחרונה את התוצאות שלו ומעיד על עצמו כי הוא בתקופה מצוינת, הודות למעבר לאימון בהולנד עם הנבחרת המקומית.יחד עם זאת, הוא עדיין רחוק משיאו האישי, 19.96 שניות שקבע ב-2022.

קפיטולניק נעדר מהאליפות האחרונה לפני שנתיים בגלל פציעה וגם הוא ינסה לעשות במוקדמות כבר מחר תוצאה שתוכל להזניק אותו לגמר. אין ספק שלשלוח חמישה מרתוניסטים ומרתוניסטיות מתוך שמונה אתלטים, מלמד על הכוח של ישראל בתחום המרתון.

תרוץ הלילה. טיורי/GettyImages, Clive Brunskill

הנבחרת התכוננה באיטליה באחרונה וזכתה למירב המשאבים והתקציבים על מנת לבצע הכנה אופטימלית. מזג האוויר בטוקיו חם ולכן הוקדם הזינוק בחצי שעה. טפרי כזכור מגיע כסגן אלוף עולם ובמשחקים האולימפיים בטוקיו לפני 4 שנים, הוא הגיע במקום ה-13.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully