נשיא פנרבחצ'ה, עלי קוץ', חשף את הסיבות האמיתיות שהובילו לפיטוריו של ז'וזה מוריניו. ההפסד לבנפיקה, שהדיח את פנרבחצ'ה ממוקדמות ליגת האלופות, היה הקש ששבר את גב הגמל, אך לפי קוץ', הבעיה הייתה עמוקה הרבה יותר.
"כדורגל התקפי פשוט לא היה שם בעונה שעברה", אמר הנשיא. "דיברנו על זה, וחשבתי שאנחנו רואים עין בעין. אבל העונה נפתחה בדיוק באותה מגמה - חמישה משחקים רשמיים ללא שום שינוי בגישה. לא יכולנו להמשיך ככה".
מוריניו, שחתם בקיץ 2024 על חוזה לשנתיים, יפוצה בסכום של 7.7 מיליון ליש"ט, שמצטרף לשורת הפיצויים הארוכה שכבר קיבל במהלך הקריירה שלו - על פי דיווחים, מדובר בסכום כולל של כ-89 מיליון ליש"ט מאז החל לאמן.
"לא היו טענות על מוסר העבודה שלו", הוסיף קוץ'. "הוא וורקוהוליק אמיתי. אבל לא ראינו סיכוי ממשי לאליפות, ולא הייתה שום תחושת התקדמות. נאלצנו לקבל החלטה קשה - לא מקצועית בלבד, אלא גם אישית. אני באמת מעריך אותו כחבר".
למרות הסיום המאכזב, קוץ' הבהיר כי מערכת היחסים עם המאמן הפורטוגלי נותרה טובה, ואף תיאר את עצם הבאתו לקבוצה כהישג בפני עצמו. "הכימיה בינינו הייתה מצוינת, ולהחתים אותו היה הישג עצום", סיכם קוץ'. "אבל פנרבחצ'ה זה מועדון עם DNA התקפי. אנחנו רגילים להבקיע 99 שערים ולהשיג 99 נקודות. זה מה שהאוהדים דורשים - ולא קיבלנו את זה".