מדריד נערכת לקראת הגעת מירוץ וואלטה אספניה לעיר, במסגרת הקטע האחרון שלו. לפי הדיווחים, משרד הפנים של ספרד פרס כוחות מתוגברים: כ-1,100 שוטרים ו-400 חיילי המשמר האזרחי, שיהוו את הפריסה הגדולה ביותר בתולדות המרוץ. ההחלטה התקבלה על ידי נציבות הממשלה במדריד, במטרה לדאוג ל"סדר ולביטחון" במהלך האירוע.
ראש העיר חוסה לואיס מרטינס-אלמיידה טען כי יתנגד למחאות וישאף לסיים אותן כמה שיותר מהר, אם לא למנוע אותן לגמרי - בניגוד למה שקרה בערים אחרות: "ננסה לדכא את המחאות בצורה מהירה ככל האפשר, תוך שמירה על בטיחות המשתתפים והצופים", אמר.
הפוליטיקאית איסבל דיאס איוסו, המשמשת כנשיאת הקהילה האוטונומית של מדריד, אף השוותה בין המחאות נגד הקבוצה הישראלית "ישראל פרמייר טק" לבין "פעולות טרור" נגד ספורטאים, והוסיפה כי מדובר בהתנהלות אנטישמית, תוך שהיא מזכירה את אירועי אולימפיאדת מינכן.
יש לציין כי הממשלה הספרדית, בראשותו של פדרו סאנצ'ס, מביעה תמיכה במחאות ומדגישה את הצורך בבחינת השתתפותה של ישראל בתחרויות ספורט בינלאומיות. הגדילה לעשות היום שרת הספורט, פילאר אלגריה, שטענה כי "תרצה ותתמוך" בכך שקבוצות ישראליות לא ייקחו חלק בתחרויות בינלאומיות.
אלגריה הוסיפה כי "החברה הספרדית לא יכולה להיות נייטרלית מול מה שקורה בעזה. הספורט לא יכול להישאר נפרד מהמציאות". היא
קראה לפעולה של איגוד האופניים הבינלאומי, בהתאם למה שנעשה נגד רוסיה ב-2022: "לרצח ולג'נוסייד שמתרחש עכשיו יש להתייחס באותה החומרה".