אחרי שפתח את העונה בצורה נהדרת בנוטינגהאם פורסט, רשם אליוט אנדרסון הופעות חלומיות גם בנבחרת אנגליה. הופעת הבכורה שלו מול אנדורה זיכתה אותו בתואר השחקן המצטיין - הישג שהצליח לשחזר גם בניצחון הגדול על סרביה.
במהלך צמד המשחקים, הוביל הקשר בן ה-22 את חבריו לנבחרת במספר קטגוריות, בין היתר מסירות מוצלחות (182), מסירות לשליש האחרון (66), מסירות מקדמות (48), חילוצי כדור (23), דו-קרבות שניצח (14), דו-קרבות אוויריים שניצח (7) ותיקולים (5).
"הוא הוצב במספר 6 - ועשו עימו עוול", ניתח קרייג הופ ב"דיילי מייל". "מספר 6 אמור לשבת מאחורה, אבל אנדרסון לא יושב. הוא עומד ומניע את המשחק. הוא רץ, מעביר, חוטף ובועט - כל הזמן. מפת החום שלו במשחק מול סרביה מראה השפעה רחבה הרבה יותר - מבחינת תפוקה הוא כמו מספר 8, ובהתבסס על הופעתו, הוא אמור להיות הבחירה מספר אחת של טוכל".
? Elliot Anderson in the Premier League this season:
— FourFourTwo (@FourFourTwo) September 9, 2025
? Most completed passes in final third
? 2nd-most completed passes
? 2nd-most successful tackles
? 2nd-most ground duels won
? 2nd-most ball carries
? 2nd-most progressive carries
? 3rd-most ball recoveries
? He does… pic.twitter.com/A8hCTlXR44
"He had two excellent performances" ?
— Sky Sports News (@SkySportsNews) September 9, 2025
Thomas Tuchel praises Elliot Anderson for his displays against Serbia and Andorra ??????? pic.twitter.com/98lopIrqOs
Elliot Anderson's first two appearances for England ended with two Man Of The Match awards ⭐️⭐️ pic.twitter.com/OvT11VQEU0
— Football on TNT Sports (@footballontnt) September 10, 2025
אנדרסון, יליד ניוקאסל, זכה להשוואה מחמיאה מהופ: "הוא השחקן שאמור היה להיות מייקל קאריק, אבל עם הדחיפות וההרפתקנות של פול גאסקוין. לא מדובר בהגזמה. לדעתי הוא יהיה הקשר האנגלי הטוב ביותר בדורו".
גם "בסקיי" החמיאו לקשר הצעיר וקראו לטוכל להפוך אותו לבאנקר בסגל שייבחר לקראת הגביע העולמי בקיץ הבא. "טוכל חיפוש קשר אמצע, ונראה שהוא מצא אחד", נכתב. "הוא קצת הזכיר את הופעת הבכורה של ג'וד בלינגהאם בגיל 17".
Just look at Elliot Anderson's stats ??
— ITV Football (@itvfootball) September 9, 2025
After the midfielder's FIRST two England games, he ranks top in:
Successful passes (182)
Passes in the final third (66)
Forward passes (48)
Possession won (23)
Duels won (14)
Aerial duels won (7)
Tackles (5)
Credit @OptaJoe pic.twitter.com/gSSAX1sII2
An honour to make my @England debut! ???????? pic.twitter.com/CP6HOGErkW
— Elliot Anderson (@elljanderson) September 6, 2025
כאמור, אנדרסון גדל במחלקת הנוער של ניוקאסל, אך בקיץ 2024 נאלצו המגפייז למכור אותו לנוטינגהאם פורסט תמורת 35 מיליון ליש"ט - מהלך עליו הם בוודאי מתחרטים כיום. לפי "טים טוק", מנצ'סטר יונייטד תפעל כדי לצרפו בחלון ינואר, שכן הוא מוערך מאוד על ידי המנג'ר רובן אמורים.