וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לראשונה בתולדותיה: פינלנד המדהימה בחצי גמר היורובאסקט

עודכן לאחרונה: 10.9.2025 / 19:01

הפינים הנהדרים עשו היסטוריה עם ניצחון 79:93 על גאורגיה ברבע הגמר, אחרי שצלפו 17 שלשות ב-52 אחוז. מרקאנן קלע 17, ביטאדזה הורחק

תיקתקנו, 10.9/ספורט1

שתי המפתיעות הכי גדולות של היורובאסקט נפגשו הערב (רביעי) ברבע הגמר, אבל רק אחת המשיכה את המסע המופלא שלה: פינלנד העפילה לראשונה בתולדותיה לחצי גמר אליפות אירופה אחרי שגברה 79:93 על גאורגיה, ותפגוש את המנצחת בין גרמניה לסלובניה.

כזכור, פינלנד הדהימה את ניקולה יוקיץ' וסרביה בשמינית הגמר, בעוד גאורגיה היממה את צרפת, אבל היום הפינים היו אלה שהתעלו בהתקפה - עם 17 שלשות ב-52 אחוז - והם ממשיכים במסע לעבר מדליה היסטורית. הישג השיא של פינלנד היה ב-2022 אז הם נעצרו ברבע הגמר.

צלפו מכל עבר. פינלנד/רויטרס
הגיבו בזעם. שנגליה/רויטרס

הפינים שלטו במשחק לכל אורכו, וכבר הצליחו לפתוח פער של 20 נקודות יתרון במהלך הרבע השלישי (42:62). הגיאורגים הצליחו לחזור וצימקו את הפער ל-6 בלבד והצליחו לזכות במומנטום ברבע האחרון - אבל שלשה ענקית של ליטל על הבאזר של שעון ה-24 והרחקה של גוגה ביטאדזה בגלל עבירה חריפה אפשרו לפינים שוב להגדיל את הפער לדו ספרתי ולברוח.

הגיאורגים שוב צימקו ל-7, אבל שוב ואלטונן הלוהט הגיב עם שתי שלשות שהגדילו את הפער לנבחרת המפתיעה. שנגאליה המתוסכל עשה עבירה בלתי ספורטיבית וסיים את המשחק, והפינים חגגו יום ענק גם בלי הצגה יוצאת דופן של הכוכב הגדול לאורי מרקאנן, שקלע 17 נקודות. מיקאל יאנטונן סלט עם 19 נקודות, סאסו שאלין קלע 14 (4 מ-6 מהשלוש). אלכסנדר ממוקלשווילי קלע 22 לגאורגים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully